Predsednik Nacionalnog saveta Albanaca Ragmi Mustafa izjavio je da je podneo tužbu protiv Aleksandra Vulina jer koristi „vulgaran i uvredljiv termin Šiptar“.

Mustafa to vidi kao „institucionalizaciju govora mržnje protiv Albanaca“ i širenje fobije prema Albancima u Srbiji.

On je to rekao za Preševa Jone, a portal je objavio fotografiju tužbe na kojoj se vidi da je podneta 25. juna, Višem sudu u Beogradu.

Mustafa je rekao da u demokratskoj državi svaki ministar koji vređa manjine u javnosti bude barem otpušten, dok se u Srbiji slavi.

„Kao što je bilo i u Nemačkoj 1939. godine. Srećom Srbija nije Nemačka 1939, a Vulin nije Vilhelm Kajtel“, rekao je Mustafa.

On je rekao i da Vulinov jezik „nije samo proizvod sadašnjeg sistema u Srbiji“, već institucionalni podsticaj rastućem ksenofobičnom diskursu protiv manjina“.

Komentara

 1. Dragan
  30. јун 2019. 12:57

  Siptari su veoma vredni i posteni ljudi za razliku od "siptarcina" poput Haradinaja, svih njegovih istomisljenika i .... i Ramzija Mustafe. Ministru Vulinu puna podrska. On zna o cemu govori. Ovo tvrdim jer sam 50-tih godina ziveo i ucio u Pristini i imao dobrih drugara i prijatelja - SIPTARA.

 2. TREBA NAGLASITI DA NISMO U NIKAKVOM SUKOBU NI SA ALBANIJOM
  30. јун 2019. 16:06

  Pošto se preporučuje da se ne koriste nazivi naroda, narodnosti ili nacije kada se govori o grupi iz nekog naroda onda se ne preporučuje ni da se koristi naziv "Albanci" ili "albanski", tako da Šiptari imaju sreće da sami koriste nativ "Šiptari", za razliku od drugih na Balkanu koji nemaju mogućnost se izjasne a da ne koriste i nacionalni predznak.

 3. Bošnjak
  30. јун 2019. 23:37

  A mi vas zovemo Vlasi, a vi se ljutite. Ne zovemo vas vlasi tek tako i ne u zadnjih skoro 30 godina. Vlasi ste zadnjih 100 i više godina.

  1. NE OČEKUJTE DA VAS ZOVU BOŠNJACIMA DOK VI OSTALE ZOVETE KAKO VAMA PADA NA PAMET
   1. јул 2019. 09:20

   re: A mi vas zovemo Vlasi, a vi se ljutite. A zašto zovete nekog onako kako sami sebe ne zovu, a ljutite se kad neko ne želi da vas zove "Bošnjaci", jer nisu dovoljno navikli da se neko izjašnjava kao "Bošnjaci", a čak ste i vi počeli da se zovete Bošnjacima tek početkom 90-tih?

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.