U Crnoj Gori raste broj novozaraženih. Rekli su i da su za Srbiji bili sve u pravu…

4
Foto: Profimedia

U Crnoj Gori je jutros registrovano osam novoobolelih od koronavirusa, izjavio je direktor Kliničkog centra Jevto Eraković i dodao da je ukupno obolela 51 osoba.

“Hospitalizovano je 10 pacijenata kod kojih su moguće komplikacije”, rekao je on za TV Vijesti, navodeći da je jedan pacijent sa teškom kliničkom slikom na respiratoru.

Od 50 zaraženih, oko 20 odsto se nalazi na lečenju u bolnici, rekao je Eraković i dodao da među zaraženima ima i mlađih sa težom kliničkom slikom.

“Zaraženi su ostvarili veliki broj kontakata, mere smo brzo zaboravili”, rekao je direktor Kliničkog centra, dodajući da očekuje porast broja zaraženih u narednim danima.

Eraković je govorio i o otvaranju granica sa Srbijom i ocenio da su masovna javna okupljanja i nepoštovanje mera doveli do toga da postoji bojazan da Srbija ima veliki broj novozaraženih.

“Kolike su te brojke, da li su prikazivane na ovaj ili onaj način neka procene oni koji to treba da rade, mi ćemo da se usmerimo na našu državu. Sve što smo rekli bili smo u pravu”, rekao je Eraković.

Iz Srbije je u Crnu Goru zabranjen ulazak, osim za crnogorske državljane i strance sa stalnim boravkom koji moraju 14 dana u karantin.

(Beta)

4 KOMENTARA

  1. Kako bi bilo da malo sjašete sa Srbije. Koliko je zarazenih na Kosovu i Albaniji prema kojima su otvorene granice. Ali ne, Srbi bi vas sve zarazili. Bruke jedne.

  2. Drzavni deo Staba i “struka” napravili su veliku stetu drzavi Srbiji. Ne da epidemija nije na kraju, vec se “korona” opasno siri. Mi kao da imamo dve vlasti: jednu koja je zbog izbora ignorisala opasnost, a vec sutradan posle izbora prinudjena je da vraca ostrije mere. I niko da pocrveni, da podnese ostavku ili bude smenjen.

  3. Želeli mi to da priznamo ili ne, bili su apsolutno u pravu! I očigledno znali više nego što smo mi znali.

  4. Otvorite bar granicu za ljude koji imaju vlasnistvo u CG pa ako treba i samoizolacija i negativan test…. Pristajemo i na to……

Comments are closed.