U Beogradu otvorena izložba posvećena medicini, farmaciji i naučnim dostignućima

0

 Verujemo u medicinu

Izložba vajarskih dela i umetničkih slika posvećenih medicini i naučnim dostignućima pod nazivom “Verujemo u medicinu” otvorena je u Apoteci “Ivančić i sin” u Vasinoj ulici u Beogradu.

Ova postavka umetničkih dela urađena je sa ciljem da se ukaže na značaj poverenja u medicinu, farmaciju, lekare i apotekare, ali i da se skrene pažnja na značaj vakcina i vakcinisanja kao velikih naučnih dostignuća koja su jedini izlaz iz zdravstvene krize koja je zadesila svet.

Izložba je postavljena u saradnji sa galerijom Xvitamin, a skulpture i umetničke slike dela su istaknutih vajara i likovnih umetnika iz Beograda, među kojima su Maja Rakočević, Mića Stajčić, Tijana Radenković i Nikola Marković.

– Ova izložba je način da se kroz umetnička dela skrene pažnja javnosti na to koliko zdravstvena struka u Srbiji i celom svetu ulaže velike napore da se prevaziđu problemi koje je prouzrokovla Kovid pandemija, izjavila je na otvaranju dr Nada Milovanović-Ivančić, domaćin izložbe. Ona je napomenula i da Apotekarska ustanova “ Ivančić i sin” ove godine obeležava 30 godina poslovanja.

Izložba će biti realizovana uz poštovanje svih propisanih epidemioloških mera i trajaće sedam dana.