Sahranjen Miroslav Lazanski

0
(BETAPHOTO/ZIVOTA POPOVIC/DS)

Ambasador Srbije u Rusiji i novinar Miroslav Lazanski sahranjen je danas na Novom groblju u Beogradu u Aleji zaslužnih gradjana.

Sahrani su prisustvovali predsednik Srbije Aleksandar Vučić, ambasador Rusije u Srbije Aleksandar Bocan-Harčenko, ministar Nenad Popović, srpski član Predsedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik, porodica, prijatelji i saradnici.

Lazanski je preminuo prekjuče u Beogradu, u 71. godini. 

U Beogradu održana komemoracija

Sahrani je prethodila komemoracija koja je održana u Ministarstvu spoljnih poslova Srbije, u prisustvu porodice, prijatelja i saradnika. 

Komemoraciji su prisustvovali i ministar Nenad Popović, ministarka za evrointegracije Srbije Jadranka Joksimović, ambasador Srbije u SAD Marko Djurić i zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić.

Lazanski je rođen je u Кarlovcu 18. septembra 1950. godine. Gimnaziju “Jovan Dučić” završio je u Trebinju, a Pravni fakultet u Zagrebu.

Pisao je za mnoge listove iz Srbije i regiona, a izveštavao je sa ratišta u Bejrutu, iz rata Iraka i Irana, Avganistana, iz Čečenije, Zaira, Jemena, Libije, Sirije, Somalije, sa Кrima.

Imao je kolumnu i u grčkom listu Кatimerini i u japanskom Dajmond vikli.

Izveštavao je sa ratišta u Bejrutu, iz rata Iraka i Irana, Avganistana, iz Čečenije, Zaira, Jemena, Libije, Sirije, Somalije, sa Кrima.

Lazanski je u diplomatskoj misiji u Moskvi bio od sredine 2019, a od 2016. do 2019. godine bio je poslanik Skupštine Srbije.