“U Banjaluci uhapšen pripadnik škaljarskog klana i glavni inspektor policije…”

0

 (Beta) – Pripadnici Uprave za organizovani i teški kriminalitet Republike Srpske i Žandarmerija RS uhapsili u Banjaluci glavnog policijskog inspektora Mladena Milovanovića, još dvoje policajaca i Miloša Božovića iz Cetinja, saopšteno je danas iz MUP-a.

Iz MUP RS su saopštili da je Božović uhapšen na osnovu medjunarodne Interpolove poternice, a u Crnoj Gori tereti se za ubistvo i po navodima medija pripadnik je škaljarskog kriminalnog klana.

Milovanović, koji je glavni inspektor Uprave kriminalističke policije RS, uhapšen je zbog sumnje da je kao policijski službenik MUP-a RS pomagao počiniocu krivičnog dela.

Policija je pretresla stan koji je u Banjaluci koristio Božović i u njemu je pronadjen pištolj “glok”, municija i tri pancira.

“O hapšenju Božovića obavešten je dežurni sudija Suda BiH, a hapšenje Milovanovića je obavljeno pod nadzorom Okružnog javnog tušilaštva Banjaluka”, navedeno je MUP RS.

Hapšenje Božovića i Milovanovića desilo se sinoć u jednom noćnom klubu u Banjaluci, a posle njih uhapšeni su i policajci V.P. i R.G.

Beta saznaje da je uhapšen Predrag Vatreš, samostalni inspektor u Upravi za organizovani kriminal RS, kao i inspektorka Gorana Rečević, koja je svojevremeno privodjenja kada je uhapšeno nekoliko policijskih inspektora, koji su kasnije optuženi za trgovinu drogom.