Žamor različitih jezika i govor tela koji svi razumeju. U hladu iza gola, podno ograđenog gradilišta, jednog tenka i severne tribine stadiona „Rajko Mitić“, fudbaleri Crvene zvezde ispraćaju miholjsko leto sa praga novembra.

Za njima su tri puna meseca takmičenja, a pred njima možda i najvažniji period u sezoni. Dok se zagrevaju, čuje se ćaskanje na španskom koji govore i Borjan i Marin, i Zvezdini Argentinci, Portugalci i naravno Španci.

Iz žamora se, uz osmehe, prolama zvonko -„Felicidades“. Izgleda da je nekome uspela fora, ili je bilo baš suprotno.

Za to vreme „ljudi u plavim trenerkama“, stručni štab Crvene zvezde predvođen Vladanom Milojevićem, raspoređuju čunjeve, kapice, prepone, štapove i prepreke po iscrtanom pomoćnom terenu.

Domunđavaju se nešto na centru. Govore možda o taktici ili primećuju i oni, kao i ekipa Nedeljnika kojoj su otvorena vrata treninga crveno-belih, da igrači izgledaju kao da su se potpuno oporavili od teškog poraza u Londonu…

Ceo tekst o tome kako je stvorena evropska Zvezda čitajte u novom Nedeljniku, koji je na svim kioscima od četvrtka, 31. oktobra. Digitalno izdanje dostupno je na Novinarnici

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.