Tviter deaktivirao video na Trampovom nalogu na zahtev Linkin parka

0
Foto: Profimedia

Uprava društvene mreže Tviter deaktivirala je video snimak predizborne kampanje koji je postavio američki predsednik Donald Tramp i to na zahtev grupe “Linkin park” koja osporava upotrebu njene muzike bez prethodne dozvole.

Snimak, na kojem se čuje pesma “In the End”, najpre je postavio Dan Skavino predstavnik Bele kuće zadužen za društvene mreže. Video snimak je potom preuzeo Tramp.

Umesto video snimka postavljena je poruka u kojoj se navodi da je snimak deaktiviran posle izveštaja vlasnika autorskih prava.

Američki rok bend tvrdi da nije dao dozvolu Trampu ili njegovom predizbornom timu da koriste njegovu muziku.

“‘Linkin park’ nije podržao i ne podržava Trampa i nije dao dozvolu za korišćenje njegove muzike. Tim povodom je poslato i službeno pismo”, navela je grupa na Tviteru.

Pre “Linkin parka”, legendardni “Rolingstounsi” (The Rolling Stones) su zapretili da će sudski goniti Trampa ako nastavi da koristi jednu od njihovih pesama “You Can’t Always Get What You Want” tokom izborne kampanje.

I drugi umetnici se protive upotrebi njihove muzike u Trampove predizborne svrhe.

Čuvena grupa “Kvin” protivila se tokom Trampove izborne kampanje 2016. godine što je jedan od njihovih najvećih hitova “We Are the Champions” korišćen tokom republikanske konvencije pred tadašnje predsedničke izbore.

(Beta-AFP)