“Tužiteljka obećala da će predmet o Palmi preuzeti tužilaštvo u Beogradu”

0
Foto Đorđe Kojadinović za Nedeljnik

Potpredsednica Stranke slobode i pravde (SSP) Marinika Tepić dala je izjavu u kraljevačkom tužilaštvu povodom svojih tvrdnji da je predsednik Skupštine grada Jagodina Dragan Marković Palma podovodio maloletnice.

Tepić je pre davanja izjave u tužilaštvu rekla da sve što je do sada rekla i što zna rezulatat kako kaže, direktnih saznanja i dokaza svedoka i žrtava.

Po izlasku iz Tužilaštva, novinarima je rekla da je zainteresovanost tužiteljke o navodima koje je iznela bila na maksimalnom novou.

“Mogu da kažem ne da imam garancije, već da imam maksimalno obećanje tužiteljke da će učiniti sve da ovaj predmet, koji se nalazi u predistražnom postupku, da ga preuzme Tužilaštvo za organizovani kriminal (TOK) u Beogradu, rekla je Tepić, a prenosi N1.

Tepić, koja je dala iskaz o saznajima podvođenja maloletnica u Jagodini, kaže da je njen današnji razgovor trajao duplo duže od onog u jagodinskoj policiji, ali da je vredelo jer je tužiteljka imala puno razumevanje za nove informacije o okolnosti koje je podelila s njom u detaljnom iskazu.

Ona je, dodaje Tepić, pokzala i razumevanje zbog čega nije mogla da iznese imena pojedinih žrtvava i očevidaca, „ostavljajući otvorenu sumnju na jagodinsku policiju iz razloga što su svi do sada pozivani usmeravani na jagodinsku policiju“.

„U zapisnik je uneto da i žrtve i očevici iz Jagodine, privatnog grada Dragana Markovića Palme ne žele da svoju glavu stavljaju na panj vlasniku grada jer je jagodinska policija godinama znala šta se radi, okretala glavu i zataškavala“, rekla je Tepić.

Kaže da je dobila garancije od postupajuće tužiteljke da, pošto ovde ima elelemenata organizovanog kriminala da se uključi TOK u Beogradu jer bi to s jedne strane dalo maksimalne garancije i očevicima i žrtvama, jer oni na specifičan način tretiraju sve koji su bili uključeni u ova „monstruozna dela“, ali i ulivaju poverenje žrtvama da iznesu svoja iskustva.

Rekla je i da je danas iznela više detalja nego prethodno, u jagodinskoj policiji.

Tepić se nešto pre 11 sati pojavila ispred zgrade Višeg suda i Višeg tužilaštva u Kraljevu. Nju je sačekalo dvadesetak simpatizera i nakon što se pozdravila sa njima, ušla je u zgradu kako bi dala svoj iskaz.

Podsetimo, ona je rekla da će dati iskaz na osnovu onoga što je čula u razgovoru sa svedocima koji imaju saznanja o podvođenju maloletnica. Takođe, to je uradio i Dragan Marković Palma.

Tepić je pre nekoliko dana rekla da je došla u posed snimka u telefonu, upitala tužilaštvo da li su reagovali povodom te prijave i da li je uopšte policija njima dostavila sporni snimak.

Više tužilaštvo u Kraljevu, koje sprovodi postupak povodom navoda o podvođenju žena u organizaciji Dragana Markovića Palme, navodi da je do sada u u ovom postupku u svojstvu građana ispitana 21 osoba.