Poslanici SRS Vjerica Radeta i Petar Jojić rekli su, nakon vesti da je u Hagu izdat nalog za njihovo hapšenje, da nemaju razlog da se tim bave, jer smatraju da će ih država zaštiti.

Jojić je ceo slučaj s njima okarakterisao kao „tužio Mika Žiku“, preneo je B92.

Gostujući u Jutarnjem programu TV Prve oni su rekli da su u Haškom tribunalu isfrustrirani onim što im je radio lider SRS Vojislav Šešelj.

„To se nastavlja i sada, kada je on rekao da će poništavati, a verujem i da će poništiti tu presudu u vanrednom pravnom leku“, kazala je Radeta.

Radeta je juče izjavila i da nema nameru da dobrovoljno odu u Hag, kao i da nije njen problem kako će država reagovati u ovom slučaju.

“Šta će dalje da se dešava, kako će Srbija da reaguje, to nije moj problem, ali prosto ne mogu da zamislim da postoji neko ko bi bio u stanju da tako grubo prekrši Ustav Srbije i pravosnažno rešenje Višeg suda, ali svakako je to pitanje za predstavnike vlasti”, rekla je Radeta.

Sud UN za ratne zločine je odbacio zahtev da se suđenje članovima Srpske radikalne stranke Vjerici Radeti i Petru Jojiću preda pravosuđu Srbije zbog mogućeg uticaja na svedoke optužbe, saopštio je Međunarodni rezidualni mehanizam za ratne zločine.

Navedeno je da su izdati novi nalozi za hapšenje Radete i Jojića, a vlasti Srbije se pozivaju da optužene prebace u Hag.

Komentar(1)

  1. Vucko
    16. maja 2019. 00:29

    Tako se ratni zlocinci u Srbiji pojavljuju i po programima sa nationalnom frekvencijom!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.