Tužilaštvo traži 18 meseci zatvora za repera Numera zbog nasilja

0
Foto Printsceen/Youtube

Prvo osnovno javno tužilaštvo u Beogradu je podnelo Optužni predlog Prvom osnovnom sudu u Beogradu protiv Uroša Radivojevića zbog nasilja u porodici.

Predloženo je da sud okrivljenog proglasi krivim, da mu izrekne kazna zatvora u trajanju od jedne godine i šest meseci, kao i da mu izrekne mera zabrane prilaženja i komunikacije sa oštećenim u trajanju od tri godine, objavilo je to tužilaštvo.

Okrivljenom je stavljeno na teret da je krivično delo izvršio tokom 2020. i 2021. godine zaključno sa 22. oktobrom 2021. godine na taj način što je u kontinuitetu vršio fizičko i psihičko nasilje nad bivšom vanbračnom partnerkom (u kom periodu su živeli u zajedničkom domaćinstvu), a koje nasilje oštećena nije prijavljivala iz straha i iz razloga što je okrivljeni stalno emotivno manipulisao njom dok su živeli zajedno.

Tužilaštvo podseća da je 5. januara ove godine priveden i saslušan u tužilaštvu, gde je odlučio da se brani ćutanjem, posle čega mu je određen pritvor u trajanju od 30 dana zbog postojanja okolnosti koje ukazuju da će ometati postupak uticanjem na svedoke, imajući u vidu da je posredna i neposredna saznanja o nasilju imalo više osoba, koja su u daljem toku postupka ispitani u svojstvu svedoka.

“U toku dokaznog postupka tužilaštvo je ispitalo oštećenu i šest svedoka, te je naložilo kombinovano psihološko-psihijatrijsko veštačenje okrivljenog, kao i veštačenje oštećene, iz koga proizlazi da ona nije sklona konfabulacijama, a pribavljeni su i drugi materijalni dokazi, kao izveštaj lekara i druga dokumentacija za oštećenu, te prepiska putem mobilnih telefona koju su vanbračni partneri imali tokom trajanja vanbračne zajednice. Takođe, tužilaštvo je došlo do saznanja da je U. R. izvršio i krivična dela u odnosu na još dve oštećene, na osnovu čega je formiran predmet protiv okrivljenog U. R., a u daljem toku postupka, nakon ispitivanja oštećenih i pribavljanja svih dokaza biće utvrđeno o kom krivičnom delu se radi, iz kog razloga, a imajući u vidu da iz nalaza i mišljenja sudskog veštaka proizlazi da je okrivljeni sklon agresivnom ponašanju, tužilaštvo je stavilo predlog da se okrivljenom produži pritvor”, saopštilo je tužilaštvo.

Podsetimo, ovaj slučaj je dospeo u javnost pošto je Nina Stojaković nedavno na svom Tviter profilu iznela je tvrdnje da je njena sestra Lidija, navodno pretrpela nasilje od svog bivšeg momka repera Uroša Radivojevića, poznatijeg kao reper Numero.