Tužilaštvo pokreće istragu o silovanju glumice Danijele Štajnfeld: Policija dobila nalog da prikupi obaveštenja o događaju opisanom u dokumentarnom filmu

0
Foto: Profimedia

Više javno tužilaštvo u Beogradu zatražilo je od policije da prikupi potrebna obaveštenja o navodima medija da je glumicu Danijelu Štajnfeld pre nekoliko godina silovao jedan, kako je navedeno, “moćnik iz filmske industrije” ili producent, kako se to češće i navodi.

“Tužilaštvo je reagovalo povodom tekstova objavljenih u više dnevnih listova i poslalo zahtev za prikupljanje potrebnih obaveštenja Policijskoj upravi za Beograd”, rekla je za Tanjug portparolka Tužilaštva Irena Bjeloš.

U skladu s procedurom, policija bi ovim povodom trebalo da ispita najpre glumicu, koja prema pisanju medija, sada živi u Americi. Danijela do sada nije objavila ime silovatelja, prenosi Blic.

Za krivično delo silovanje, u zavisnosti od načina izvršenja, propisane su kazne od najmanje dve ili pet godina zatvora, a kao maksimalne predviđene su kazne od 10, 12 i 15 godina zatvora.

Danijela Štajnfeld je u svom dokumentarnom filmu “Zaceli me”, koji je prikazan nedavno na Filmskom festivalu u Sarajevu, priznala da ju je jedna moćna osoba iz filmske industrije silovala.