Tužilaštvo pojašnjava: “Hrkalović i Stefanović biće saslušani o Milenkoviću”

0
Beta/AMIR HAMZAGIC/MILOS MISKOV

Više javno tužilaštvo u Beogradu objavilo je pojašnjenje u kom navodi da će Sektor unutrašnje kontrole MUP po nalogu VJT obaviti razgovore sa Nebojšom Stefanovićem i Dijanom Hrkalović u svojstvu građana.

Više javno tužilaštvo pre toga je navelo da nije izdalo nalog da se u Sektoru unutrašnje kontrole saslušaju Dijana Hrkalović i Nebojša Stefanović, kako se inače navodi u saopštenju MUP-a, potvrdila je za N1 portparolka Višeg javnog tužilaštva u Beogradu.

„Nalog SUK-u prvenstveno se odnosi na proveru navoda Hrkalović u vezi sa postupanjem načelnika Odeljenja za borbu protiv droga Slobodana Milenkovića“, navodi se u novom saopštenju VJT.

Kako se dodaje, oni su pozvani da iznesu saznjanja radi ocene eventualnog postojanja elemenata krivičnih dela iz nadležnosti Višeg javnog tužilaštva u Beogradu, dok u pogledu eventualnog postojanja elemenata krivičnih dela protiv službene dužnosti izvršenih od strane Hrkalovićke ili Stefanovića, isključivu nadležnost ima Tužilaštvo za organizovani kriminal.

Po nalogu tužilaštva, SUK će prikupiti i druge informacije, obaviti potrebne razgovore i pribaviti obaveštenja koja su potrebna u cilju utvrdjivanja ima li elemenata nekog krivičnog dela koje je iz nadležnosti Višeg javnog tužilaštva u Beogradu, navodi se u saopštenju.

Nekadašnji ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović saopštio je da mu je drago što je dobio poziv Sektora unutrašnje kontrole MUP-a, naglasivši da će pomoći državnim organima da dođu do istine.

“Sutra ću pomoći našim državnim organima da rasvetle događaje o kojima se govorilo u javnosti i da konačno dođemo do istine. Drago mi je da padaju u vodu i laži o tome kako imam nekakvu zaštitu, koje i plasiraju oni koji se plaše pravde”, napisao je Stefanović na svom Tviter nalogu.

Neposredno pre njegovog tvita, MUP je saopštio da je SUK pozvao Nebojšu Stefanovića i Dijanu Hrkalović, kao nekadašnje najviše rukovodioce Ministarstva unutrašnjih poslova, na razgovor radi utvrđivanja svih činjenica i okolnosti na navode koje su iznosili u javnosti.

“Povodom iznetih tvrdnji i drugih navoda koje su proteklih dana putem medija iznosili ministar odbrane Nebojša Stefanović i bivša državna sekretarka Ministarstva unutrašnjih poslova Dijana Hrkalović, ističemo da će po nalogu Višeg javnog tužilaštva, Sektor unutrašnje kontrole Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srbije postupati u okviru svojih nadležnosti i zakonskih ovlašćenja”, navodi se u saopštenju MUP-a.

POSTAVI KOMENTAR

Unesite komentar
Unesite ime