Prvo osnovno javno tužilaštvo u Beogradu podnelo je danas optužni predlog protiv 10 lica zbog postojanja opravdane sumnje da su dana 22. maja napravili haos u lokalima u Beton Hali, prenosi Blic.

Kako je saopšteno, oni su osumnjičeni da su u prostoru Beton hale u restoranu „Lafayette“ izvršili krivično delo nasilničko ponašanje.

„Optužnim aktom tužilaštvo je predložilo da sud nakon održanog javnog, glavnog pretresa okrivljene oglasi krivim zbog izvršenja napred navedenog krivičnog dela, te da okrivljenima U.S., N.N., J.V., M.P., J.P., S.P. F.M., N.R. i I.Š. izrekne kaznu zatvora u trajanju od dvanaest (12) meseci, a da okrivljenom V.J. izrekne kaznu zatvora u trajanju od osamnaest (18) meseci“, saopštilo je tužilaštvo.

„Naime, dana 22.05.2021. godine okrivljeni su u grupi i zajedno sa više NN lica, nakon proslave šampionske titule FK Crvena Zvezda kojoj je prisustvovalo nekoliko hiljada navijača, ušli u baštu restorana „Lafayette“ u kome se nalazilo oko 400 gostiju, oko 250 u samoj bašti, gde su drskim i bezobzirnim ponašanjem izazvali strah i ozbiljne posledice po spokojstvo velikog broja prisutnih gostiju i zaposlenih radnika restorana, na taj način što su uz buku i viku uzimali čaše i flaše sa stolova i iste razbijali o pod, prevrtali i lomili inventar, stolove i stolice, što su činili i u pravcu gostiju i zaposlenih, usled čega je nastao metež među gostima koji su u strahu i u trku napuštali baštu restorana uz vrisku i plač i tražeći zaklon bežali u zatvoreni deo i kuhinju restorana, plašeći se za svoju bezbednost, od kojih su neki bili povređeni sa posekotinama“, dodaje se u saopštenju tužilaštva.

Neposredno nakon navedenog događaja, policija je u saradnji sa Prvim osnovnim javnim tužilaštvom u Beogradu lišila slobode 109 punoletnih lica koja su pravila nerede na Savskom šetalištu, od koji je u odnosu na deset lica određeno zadržavanje od strane dežurnog zamenika javnog tužioca zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično delo, a nakon uzimanja njihovih izjava, kao i izjava prisutnih lica – policijskih službenika i svedoka.

„U dokaznom postupku, nakon saslušanja okrivljenih kojima je na predlog tužilaštva određen pritvor u trajanju od 30 dana od strane dežurnog sudije za prethodni postupak Prvog osnovnog suda u Beogradu, tužilaštvo je u kratkom roku ispitalo preko 20 svedoka i to petnaest oštećenih, pet policijskih službenika i dva svedoka radnika obezbeđenja i podnelo sudu optužni predlog protiv okrivljenih zbog izvršenja krivičnog dela Nasilničko ponašanje iz čl. 344 st. 2 u vezi st. 1 KZ, te je predložilo sudu da se prema svima produži pritvor, imajući u vidu da je krivično delo sa elementima nasilja, te način izvršenja krivičnog dela odnosno činjenicu da su okrivljeni krivično delo izvršili u grupi, zajedno sa više NN lica, članova navijačke grupe, da je izvršeno na javnom mestu u prisustvu velikog broja gostiju i zaposlenih, zatim okolnost prisutnosti straha i velikog uznemirenja kod oštećenih, lične i imovinske nesigurnosti, koje okolnosti ukazuju da bi boravkom na slobodi okrivljeni ponovili krivično delo“, zaključuje se u saopštenju tužilaštva.

https://www.nstore.rs/product/elektronsko-pdf-izdanje-nedeljnika-br-491-od-10-juna/
https://www.nstore.rs/product/nedeljnik-pretplata-na-elektronsko-izdanje-za-inostranstvo/

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.