Tužilaštvo o slučaju Mike Aleksića: “Niko od devojaka nije odustao od svedočenja…”

0
screenshot/youtube*/gape

Nakon što su se u medijama pojavile informacije da je “jedna devojka, koja profesore glume Mroslava Miku Aleksića optužuje za seksualno zlostavljanje, odustala od prijave”, ubrzo se oglasio advokat Jugoslav Tintor i naglasio da nijedna od četiri devojke koje zastupa nije povukla prijavu protiv Aleksića.

On se tereti za silovanja i seksualna zlostavljanja, a Tintor, koji zastupa glumice Milenu Radulović i Ivu Ilinčić, i dve devojke koje su želele da ostanu anonimne, od kojih je jedna maloletna, izjavio je za TV Prva da ne zna da li je tačno da je jedna od devojaka koje Aleksića optužuju za seksualno zlostavljanje povukla prijavu, kako su neki mediji objavili.

Nešto kasnije, tužilaštvo je saopštilo da nemaju informaciju da je bilo koja devojka odustala od prijave protiv Aleksića.

“Mi za sada nemamo informaciju da je neko odustao od svedočenja”, rečeno je Tanjugu u Višem javnom tužilaštvu, a prenosi portal Nova.rs.

U istrazi koja se u Višem javnom tužilaštvu Beogradu vodi protiv Mike Aleksića, do sada su ispitane tri od šest devojaka, koje su ga prijavile za polno uznemiravanje i silovanje u toj školi.

“Ova glumica je u policiji prethodno dala iskaz o svemu što je proživela pohadajući Aleksićevu školu glume, misleći da će biti svedok, ali kada je saznala da je njena uloga oštećene u procesu, odustala je i odlučila da ga ona lično ne tereti”, preneli su mediji.

Aleksić se tereti krivičnom prijavom za ukupno 15 krivičnih dela, osam silovanja i sedam dela polno uznemiravanje prema pomenutih šest devojaka.

Prošle sedmice su u tužilaštvu su ispitane tri glumice, Milena Radulović, Iva Ilinčić i još jedna koja je želela da ostane anonimna. Preostale devojke trebalo bi da iskaz daju u toku ove sedmice.

Viši sud u Beogradu je na predlog tužilaštva Aleksiću odredio pritvor do 30 dana, osumnjičenom za ukupno 15 krivičnih dela, osam silovanja i sedam dela polno uznemiravanje.

Odlukom sudije za prethodni postupak pritvor njemu je određen pritvor da ne bi uticao na svedoke i oštećene, da ne ponovi krivično delo, kao i zbog uznemirenja javnosti.

Na saslušanju u tužilaštvu Aleksić je negirao da je seksualno napastvovao šest učenica glume u toj školi, u periodu od 2008. do 2020. godine.

Lavinu prijava protiv Aleksića pokrenula je glumica Milena Radulović koja je prva progovorila o njegovom zlostavljanju, a kasnije su joj se pridružile i druge devojke.

SPECIJALNO IZDANJE NEDELJNIKA NA SVIM KIOSCIMA: Hrabro i potresno svedočenje Milene i drugih devojaka o sistematskom zločinu kakav Beograd ne pamti. Cela priča o zlostavljanju, manipulaciji i prevari “vrsnog pedagoga” Miroslava Aleksića…

SVI ČITAOCI NA POKLON DOBIJAJU I KNJIGU O JOVANKI BROZ