Tužilaštvo o slučaju Lečić: “Još su u toku provere, moramo da postupamo u skladu sa zaštitom interesa učesnika u postupku…”

0
Printscreen/YouTube/Nova Video

“Slučaj tvrdnji glumice Danijele Štajnfeld da ju je 2012. godine silovao stariji kolega i Branislav Lečić, i dalje je na proverama pred nadležnim organima”, saopšteno je iz Tužilaštva, a prenosi portal B92, pozivajući se na agenciju Tanjug.

“Još su u toku provere”, rekla je kratko portparolka Višeg javnog tužilaštva u Beogradu Ivana Rakočević, napominjući da tužilaštvo za sada ne može da saopšti više detalja, jer “mora da postupa u skladu sa zaštitom interesa učesnika u postupku”.

Glumica Merima Isaković je početkom aprila u velikoj ispovesti za Nedeljnik optužila je Lečića da ju je “seksualno napastvovao pre 43 godine”.

“Stojim iza svake reči na onih 18 stranica koje su objavljene u Nedeljniku 8. aprila 2021. godine”, ispričala je Isaković u novom velikom intervjuu za Nedeljnik.

Naslovna strana novog broja Nedeljnika

Takođe, u novoj ispovesti i velikom intervjuu za Nedeljnik istakla je da su joj se “nakon intervjua javile devojke, koje su joj ispričale da im je Lečić prilazio na razne nepristojne načine i da su spremne da svedoče protiv njega”.

“Sve su u to vreme bile studentkinje. Imale su između 20 i 24 godine. Te devojke se međusobno ne poznaju, ali njihove priče imaju mnogo sličnosti u opisu njegovog nasilnog i manipulativnog ponašanja. Voljne su da svedoče pred Tužilaštvom, ali samo pod uslovom da njihov identitet ostane u tajnosti. Naglasile su da ga se boje, ali i da su zaprepašćene toksičnim napisima u tabloidima, pa i šire. Pitale su me da li mogu da nekako meni kažu sve što su doživele od Lečića, ali da sačuvam njihov identitet”, rekla je Isaković.

Novi broj Nedeljnika dostupna je na kioscima širom Srbije, ali i u elektronskoj verziji na NStore.