Tužilaštvo: Majka priznala da je ostavila bebu u kontejneru, preti joj kazna od 10 do 40 godina

1
Foto Profimedia

Žena G.M. (33) je na saslušanju u Višem javnom tužilaštvu u Beogradu priznala da je svoju tek rođenu bebu ostavila u kontejneru pored svog stana u Žarkovu.

Nakon toga je tužilaštvo predložilo sudu da joj se odredi pritvor.

Ona je tužilaštvu iznela svoje razloge za takav postupak, a veštačenja koja treba da uslede pokazaće da li je i koliko bila svesna svojih postupaka.

Portparol tužilaštva Irena Bjeloš precizirala je za Tanjug da je tužilaštvo predložilo da se prema G.M. odredi pritvor kako ne bi uticala na svedoke i zbog uznemirenja javnosti.

O predlogu treba da do kraja dana odluči sudija za prethodni postupak Višeg suda u Beogradu.

G.M. se na teret stavlja krivično delo teško ubistvo u pokušaju deteta (član 114. stav 9) za koje je zaprećena kazna od 10 do 40 godina zatvora, a prema zakonskim propisima, za delo koje ostane “u pokušaju”, kao i ovom slučaju, sud može da izrekne ublaženu kaznu.

Tokom istrage koja treba da usledi biće ispitani svedoci i obavljeno neuropsihijatrijsko veštačenje kao i veštačenja koje treba da utvrde kada je dete tačno rođeno i da li je majka bila u portporođajnoj depresiji.

Kako se sumnja, G.M. je dete rodila u stanu bez lekarske pomoći a potom stavila u plastičnu kesu i ubacila u kontejner u blizini stana u naselju Žarkovo.

Bebu je u ponedeljak u plastičnoj kesi u kontejneru pronašao penzioner Slobodan Cvetković, dok je prema pisanju medija, šetao svog psa.

Beba je potom smeštena u dečiju kliniku u Tiršovoj.

1 KOMENTAR

  1. Kakva azurnost policije i svih drzavnih institucija… A sustinski sve ovo je najobicnije skretanje paznje sa svega sto ne rade i odugovlace.
    Ovde je bas lako osudjivati zenu, ona je rodila, ona je i jedina odgovorna. Ne postavlja se ni pitanje oca, okolnosti, kakva su lica sve umesana, da li zena govori istinu i da li je sama zena trenutno ugrozena..

Comments are closed.