Tužilaštvo: Istraga o Kontiću pokrenuta 12. septembra, nakon prijave MUP-a

1
Foto MUP Srbije

Više javno tužilaštvo u Novom Sadu saopštilo je da je pokrenulo istražni postupak protiv Ivana Kontića, koji je osumnjičen da je pre tri nedelje brutalno pretukao mladića u Jevrejskoj ulici u Novom Sadu, tek 12. septembra zbog krivičnog dela ubistvo u pokušaju. Iz MUP-a su se ranije oglasili da je nadležno tužilaštvo obavešteno odmah nakon prijave lekara o prebijanju koje se desilo 24. avgusta, piše N1.

“Više javno tužilaštvo u Novom Sadu, a nakon podnete krivične prijave od strane MUP PU Novi Sad, pokrenulo je istražni postupak protiv I. K. naredbom o sprovođenju istrage od 12. septembra 2020. godine, zbog krivičnog dela ubistvo u pokušaju iz člana 113 u vezi sa čl. 30 Krivičnog zakonika, učinjenog na štetu M. M”, navodi se u odgovoru koji je potpisao zamenik javnog tužioca Zoran Jakovljević.

Tužilaštvo navodi i da je u toku “prikupljanje dokaza radi donošenja javnotužilačke odluke”.

Dodaje se i da je osumnjičenima O. L. i L. V. određeno zadržavanje 13. septembra u trajanju do 48 sati, kada će biti izvedeni pred javnog tužioca.

Jednom od osumnjičenih se stavlja na teret da je učestvovao u tuči, a drugom da je bio saučesnik.

Kontić, koji je pre tri nedelje brutalno pretukao mladića u Jevrejskoj ulici u Novom Sadu, a potom mu i slomio obe ruke dok je bio u nesvesti, direktor je firme “Ju-Krijkos” koja je osnovala kladionice “Maxbet”, pokazuju zvanični podaci Agencije za privredne registre.

1 KOMENTAR

  1. Према ономе што је до сада изјављено, МУП је обавестио Тужилаштво 24. августа, а Тужилаштво је покренуло истражни поступак 12. септембра ! Значи, “зец” лежи у Тужилаштву, па да видимо зашто ? Јавност чека одговор.

Comments are closed.