Tužilaštvo pokrenulo pretkrivični postupak o “slučaju Bastać”

1
Foto: Tanjug

Više tužilaštvo u Beogradu dalo zahtev policiji da prikupi potrebne informacije i obaveštenja o slučaju Lazara Lešnjaka, koji tvrdi da ga je mučio Marko Bastać.

Lešnjak je izneo tvrdnje i o Bastaćevim malverzacijama za vreme obavljanja funkcije predsednika opštine Stari Grad. Bastač je inače kum Lešnjaka.

Portparol tužilaštva Irena Bjeloš kazala je za Tanjug da se u tom slučaju vrše sve neophodne provere.

Kum predsednika opštine Stari Grad Marka Bastaća i bivši član Opštinskog veća u toj opštini, Lazar Lešnjak, u intervjuu za TV Pink rekao je da je Bastać učestvovao u korupciji vezanoj za nelegalnu gradnju u Starom Gradu, i da ga je zbog jedne “nedostavljene bele koverte” zlostavljao devet sati.

“Kao čovek od poverenja, njegova desna ruka i njegov kum, pratio sam bespravnu gradnju, odnosno gradjevinsku inspekciju na Starom gradu i bespravni graditelji su mogli da sagrade nešto u srcu Dorćola uz odredjenu finansijsku nadoknadu, koju sam ja bio dužan da preuzmem i odnesem Marku”, tvrdi Lešnjak.

Marko Bastać je izjavio da “svi ti napadi i laži koji se već mesecima plasiraju”, služe da bi ga, kako kaže, “u javnosti predstavili, najpre kao pripadnika crnogorskog klana, potom kao čoveka koji krade novac za lečenje dece, i na kraju kao nasilnika, režirani u Vučićevoj kancelariji zla”.

1 KOMENTAR

Comments are closed.