“Tužilaštvo će odlučiti šta će biti pokazano građanima nakon sednice Saveta za nacionalnu bezbednost”

0
(BETAPHOTO/MILOS MISKOV/MO)

(Beta) – Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da će Tužilaštvo za organizovani kriminal (TOK) odlučiti koji će materijali o kriminalnim delima grupe Veljka Belivuka biti pokazani građanima nakon sednice Saveta za nacionalnu bezbednost.

“(TOK) znaju šta im je činiti, šta je dozovljeno, i nije. Sasvim je sigurno da zbog dela roditelja (čija su deca nestala) nećemo pokazati ono što je najmonstruoznije, ali pokazaćemo neke delove da građani vide s čim imamo posla”, kazao je Vučić na konferenciji za novinare u Palati Srbije nakon sastanka s ambasadorkom Kine Čen Bo.

Sednica Saveta za nacionalnu bezbednost zakazana je za večeras u 18.00, a Vučić je najavio da će na njoj biti reči i o imunizaciji na korona virus i prilikama na Kosovu, regionu, Evropi i svetu i da će trajati “dva-tri sata”.

“Naš je cilj da obezbedimo sigurnost ovde – kako od onog što je sitnije – od iznuda, razbojništva i reketiranja, do toga da se nikada ne ponove monstruozni zločini”, dodao je on.

Vučić je naveo da postoje grupe koji bi da naslede Veljka Belivuka i poručio im da će im “saseći krila”.

On je govorio i o drugim temama.

“Pre kraja godine počećemo fizičke radove na izgradnji metroa”, rekao je Vučić.

Na pitanje da li se mogu očekivati pritisci iz Evropske unije zbog saradnje s Kinom odgovorio je da Srbija nikada nije bila izložena političkim, ekonomskim ili nekim drugim pritiscima “pošto stalno govore da je visoka cena saradnje s Kinom”.

Vučič je istakao da će se saradnja sa Kinom, koja doprinosi razvoju Srbije, nastaviti. Rekao je da su Kinezi spasli smederevsku Železaru i da zahvaljujući njima radnici nisu ostali na poslu.

Naveo je i da Krizni štab nije uveo najstrože epidemiološke mere protiv širenja  koronavirusa jer jedan dan zaključavanja Srbiju košta oko 190 miliona evra.