“Tužan sam što smo izgubili Banjaluku…”

0
ALEXANDROS MICHAILIDIS / Alamy / Alamy / Profimedia

Lider SNSD-a i srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik izrazio je večeras žaljenje što njegova stranka nije pobedila na izborima u Banjaluci.

“Nije mi nimalo prijatna činjenica što smo izgubili Banjaluku”, rekao je Dodik.

On je naglasio da je tužan što je Igor Radojičić izgubio u trci za novi mandat gradonačelnika Banjaluke, piše Srpskainfo.

WHvala na uspešnom izbornom danu u Srpskoj svim građanima naše Republike. Ovim smo pokazali demokratsku zrelost”, rekao je u svom prvom večerašnjem obraćanju Dodik.

On je rekao da je gradonačelnik Igor Radojičić bio najbolji gradonačelnik do sada. Dodik kaže i da je njegov poraz loš za Banjaluku, ali da je takva demokratska volja građana i da ne može to promeniti.

“Građani Banjaluke su odlučili kako su odlučili i to je realnost. Nije mi nimalo prijatno zbog toga. Što se tiče Banjaluke SNSD u odnosu na 2018 godinu je rastao. Po dosadašnjim rezultatima imamo oko 31 odsto glasova u Banjaluci”, istakao je Dodik.

Dodao je da su razočarani činjenicom da neki koalicioni partneri nisu “igrali” korektno jer je broj glasova po strankama u odnosu na gradonačelnika drugačiji.

Dodik ističe da Banjaluka ne treba zaseniti druge dobre rezultate koje imaju. Istakao je da će SNSD u Republici Srpskoj imati 41 (grado)načelnika, a u Federaciji BiH tri.

Prema njegovim rečima SNSD je dobio gradove koje nikad nije imao, a to su Prijedor, Doboj i Istočno Sarajevo, kao i brojne opštine.

“Žao mi je što u Bijeljini nismo prošli jer je Mićo Mićić trebao dobiti podršku. SNSD će nastaviti saradnju sa Mićićem. Razmišljaćemo na koji način ćemo se menjati u Bijeljini. Ovo su bili fer i korektni izbori”, istakao je Dodik.

Šef Izbornog štaba Partije demokratskog progresa (PDP) Igor Crnadak izjavio je prethodno da opozicioni kandidat Draško Stanivuković ubedljivo vodi ispred kandidata vladajućeg Saveza nezavisnih socijldemokrata (SNSD) Igora Radojičića.

“Stanivuković ima prednost na 90 posto biračkih mesta, kako u gradskim sredinama, tako i u prigradskim područjima”, kazao je Crnadak.

On je rekao da sa sigurnošću može reći da je Stanivuković novi gradonačelnik Banjaluke.

“To je prema sadašnjim trendovima nepromenljivo”, kazao je Crnadak.

Prema podacima Izbornog štaba SDS, Stanivuković vodi ispred Radojičića sa 56 naprema 44.