Turističko gastronomska manifestacija „Gastro Srem“ 2019.

  0

  Turističko gastronomska manifestacija „Gastro Srem“ koja se ove godine održava  pod sloganom “Srem na moderan način” i  čije je ovogodišnje zaštitno lice  glumac Aleksandar Dunić, održaće se u petak i subotu 30. i 31. avgusta  na Trgu Zorana Đinđića u Staroj Pazovi sa početkom u 17h. Na ovoj manifestaciji  proizvode će izložiti  domaći proizvođači i gosti iz Srbije i regiona  koji se svojim proizvodima izdvajaju po kvalitetu. Biće izloženi mesni i mlečni proizvodi, vina, likeri, sokovi , rakije, med, džemovi, kolači…

  Posetioci će moći da degustiraju tradicionalne specijalitete Srema, na koje je uticaj ostaviola multikulturalna sredina u kojoj su nastajali  i da uživaju u bogatom kulturno–umetničkom programu.

  Prvog dana manifestacije održaće se sremačko veče poezije.

  Posebnu atrakciju drugog dana manifestacije čini će nastup ženskog  tamburaškog  orkestra “ La Banda”.

  Manifestacija „Gastro Srem“  nudi i gastronosmko takmičarski program. Tradicionalno takmičenje u spremanju ajvara „Izađi mi na teglu“ biće održano u petak. Najbolja od 15 ekipa takmičiće se na nacionalnom takmičenju  „Izađi mi na teglu“.

  Među izlagačima će se birati najlepše uređen štand, najukusniji slatki i najukusniji slani kolač.

  U subotu 31. avgusta održaće se “Open kitchen show” u okviru koga  će poznati blogeri spremati sremačke specijalitete. Sakupljen prilog od degustacije spremljenih jela biće dat u dobrotvorne svrhe.

  „ Za decu smo pripremili posebnu radionicu “Slama land” na kojoj će umetnici učiti decu kako da prave razne predmete od slame.  U okviru radionice biće napravljen  konj od slame u prirodnoj veličini. “,  izjavila je direktorka Turističke organizacije opštine Stara Pazova, Dragana Zorić Stanojković.

  U okviru namifestacije “Gastro Srem 2019” biće priređena izložba “Kuvara iz čitavog sveta” na kome će biti izložen i najstariji srpski kuvar.