TS: “Krkobabić učestvovao u postavljenju svog sina, nesumnjivo u sukobu interesa”; Vučić: “Ne mislim da je Bog zna šta napravio”

2
FOTO TANJUG/ FILIP KRAINCANIC/ bk

Organizacija Transparentnost Srbija je saopštila da je “situacija u kojoj je član Vlade, Milan Krkobabić, učestovao u postavljenju svog sina na mesto vršioca dužnosti direktora JP “Stara planina” nesumnjivo predstavlja sukob interesa”, prenosi N1.

Podsetimo, Agencija za borbu protiv korupcije preporučila je smenu Milana Krkobabića sa mesta ministra bez portfelja zaduženog sa javna preduzeća, jer je tokom vršenja funkcije učestvovao u donošenju odluke Vlade kojom je njegov sin Stefan Krkobabić imenovan za v.d. direktora JP Stara planina. Kako se navodi u Rešenju, ministar o sukobu interesa koji je imao u toj situaciji nije obavestio Agenciju, iako je po zakonu bio dužan da to uradi. Na ovo rešenje Milan Krkobabić ima pravo žalbe. “Iako bi ishod glasanja verovatno bio isti i da se ministar bez portfelja izuzeo iz odlučivanja po ovom pitanju, Zakon predviđa da je pojedinačni akt u čijem donošenju je učestvovao funkcioner koji se zbog sukoba interesa morao izuzeti, ništav. Za sada je poznato da je Agencija u prvom stepenu preporučila razrešenje ministra, na šta on ima pravo da se žali, ali nije poznato da je Agencija ili bilo ko drugi pokrenuo postupak za oglašavanje rešenja o postavljenju vršioca dužnosti javnog preduzeća ništavim”, navodi se u saopštenju.

Vučić: “Ne mislim da je Bog zna šta napravio”

Komentarišući preporuku Agencije za borbu protiv korupcije da ministar bez portfelja zadužen za javna preduzeća Milan Krkobabić bude smenjen jer je učestvovao u donošenju odluke Vlade Srbije kojom je njegov sin Stefan Krkobabić imenovan za v.d. direktora JP Stara planina, Vučić je kazao da će reagovati kada odluka o tome bude konačna.

“Ne mislim da je Bog zna šta napravio, ali poštujem institucije kao u slučaju doktorata Siniše Malog, svidelo se to nama ili ne. Kod mene su zakon i volja naroda na prvom mestu, a ne koalicioni dogovori”, kazao je Vučić navodeći da SNS ima “vrlo korektnu saradnju” sa PUPS-om čiji je Krkobabić lider.

2 KOMENTARA

  1. Ja se u potpunosti slažem sa AV.
    I ja mislim da Krkobabić nije Bog zna šta napravio.
    Godinama na vlasti kao i njegov otac, a samo uzima debelu platu i razne dodatke za svoj nikakav rad.

Comments are closed.