“Tržni centri vikendom do 16, možda 18 sati. Videćemo za škole i ugostiteljske objekte…”: Tiodorović o merama o kojima će se odlučiti u petak

0
Printscreen/YouTube/TVKopernikus

“Do sledeća sednice u petak rigornoznije će nadzirati poštovanje postojećih mera. Pratićemo ugostiteljske objekte i škola, pa ćemo u petak videti šta ćemo za vikend”, rekao je dr Branislav Tiodorović danas nakon sednice Kriznog štaba.

“Najverovatnije ćemo razmatrati rad ugostiteljskih objekata, a tržni centri moraju da ostanu jer tu se ljudi najviše snabdevaju i to vikendom. Možeda ćemo skratiti njihovo radno vreme. Videćemo da to bude vikendom do 16, možda 18 sati”, rekao je on u gostovanju na televiziji Prva.

On je dodao i da su zimovališta poseban probelem. I već se predlagalo da ona budu zatvorena, a možda će biti predloženo da budu zatvorena za vikend.

“Moguće je doneti takvu odluku u zavisnosti od podataka, a očekujemo porast broja zaraženih. Mislim da je vikend uvek problematičan. Niko neće iz Beograda, Kragujevca, Novog Sada da krene na planinu preko nedelje, svi čekaju vikend”,rekao je Tiodorović.

“To što oni gube prihode, a nama se pune bolnice. I na kraju se gube životi što nema cenu”, istakao je on.