Troubles in Paradise: “Mali radikalčić iz prošlosti” i drugi epiteti u sukobu Đukanovića i Rističevića

0
Foto Printscreen/Youtube

Iako je izgledalo da su poslanici Vladimir Đukanović i Marijan Rističević u dobrim, čak i prijateljskim odnosima rasparava oko Zvezde i Partizana dovela do dugačke prepiske u kojoj su jedan drugog počastili epitetima poput “pakosna manjina” i “mali radikalčić iz prošlosti”. Spominjali su se i bivši predsednik Fudbalskog saveza Srbije Slaviša Kokeza, bivši direktor Partizana Miloš Vazura, Željko Ražnatović Arkan, narko klanovi i mafijaši, Dijana Hrkalović…

Sve je krenulo od objave Vladimira Đukanovića u kojoj piše:

„FK Crvena zvezda šampion Srbije u sezoni 2021/22. Bravo majstori!“

Rističevića je potom započeo dugačku raspravu:

“Čestitam Beguncu i sudijskoj organizaciji na tituli. Zasluženo oteta! Partizan ne treba da igra i statira ali su na vreme poslali Vazuru i Vučelu u upravu FKP”, napisao je Rističević.

“Niko ne brani pakosnoj manjini da se ljuti”, uzvratio je Đukanović.

Prepiska je tekla ovako:

Rističević: Aha, što se prepoznajete u čestitkama čuvenom Beguncu i sudijskoj organizaciji? Što je najgore mislite da je u sportu dozvoljeno krasti samo zato što ste nepakosna većina.

Đukanović: Ah, pakost izbija iz komšije malog.

Rističević: A da mi prodamo NIS za džabe čisto da dobijemo 60 do 70 miliona evra za sponzorstvo, pozovemo Tadića da šutira penale i maznemo lovu.

Đukanović: Ubiće vas prošlost. Živite u prošlosti… Mora da se gleda u budućnost. Da se stvara vizija.

Rističević: Reče mali radikalčić koji je sa Kokezom i Beguncem osvojio dve titule prvaka države za par meseci.

Zatim su u priču umešani Vazura i Željko Ražnatović Arkan, a onda je došlo i do klijentkinje advokata Đukanovića Dijane Hrkalović.Rističević: Klijentkinju je surovo prozivao…

Đukanović: Jesam, pa?

Rističević: OBRAZ

Đukanović: Nikad čistiji.

Zatim su usledile konsatatacije Rističevića o Đukanovićevom džepu koji se “popunio”, a tviteraši su se nadovezali pitanja tipa “Marijane, zar ti insinuiras da je ovo lopovska država?” i konstatacijama da su narodni tribuni i da treba da ih bude sramota, pa je Rističević je zaključio:

“Što bi mene bilo sramota ne branim ja klanove, narko dilere i mafijaše…”.