(Beta) – Predsednik Pokreta slobodnih gradjana (PSG) Sergej Trifunović rekao je danas za agenciju Beta da će se odazvati pozivu Borisa Tadića na sutrašnji sastanak o „novoj strategiji opozicionog delovanja“.

„Dobio sam poziv Borisa Tadića i prisustvovaću tom skupu. Ja sam uvek otvoren za razgovore i očekujem zdrave i konstruktivne predloge. To je sve što u ovom trenutku mogu da kažem“, rekao je Trifunović.

Predsednik Pokreta „Dveri“ Boško Obradović je saopštio da neće prisustvovati tom sastanku i izjavio Beti da Tadić ne može biti „moderator“ opozicionih razgovora.

„Da je bivši režim na čelu sa Borisom Tadićem bio dobar, ne bi ‘naprednjaci’ (SNS) došli na vlast. To što je sadašnja vlast još gora, ne znači da treba da se vratimo na bivši režim“, ocenio je lider Dveri.

Obradović je dodao da se opozicija mora dogovarati i da je potreban svaki vid saradnje u rušenju aktuelne vlasti.

„Srpski pokret Dveri će se uvek odazvati razgovorima u okviru opozicije, ali unapred predlažemo da moderator bude neko ko do sada nije bio na vlasti. To može biti i nadstranačka ličnost oko koje se svi slažemo“, rekao je on.

Predsednik Dveri je naglasio da smenjivanjem sadašnje vlasti Srbije mora da se promeni i čitav „korumpirani sistem“ i da zato „nema povratka na staro“.

Zamenik predsednika Stranke slobode i pravde, Borko Stefanović rekao je Beti da ne želi da komenatriše Tadićev poziv.

Ostale opozicione stranke nisu mogle da kažu da li će doći na zakazani sastanak.

Boris Tadić je danas saopštio da je uputio poziv svim liderima opozicionih stranaka za sastanak sutra, u sredu, u 12.00 u prosstorijama njegove stranke.

„Predlaganje ove inicijative svakako ne znači da želim da preuzimam lidersku ulogu u opoziciji, a strategija koju predlažem je upravo usmerena na prekid te borbe za mesto prvog na Titaniku. U tom smislu, sujete ne bi trebalo da budu razlog za neodazivanje na poziv koji sam uputio“, izjavio je Tadić.

On je izrazio uverenje da će se opozicioni lideri odazvati njegovom pozivu i da će saslušati njegov predlog, „onako kako sam i ja ukazao poverenje svim njihovim dosadašnjihm predlozima“.

Tadić je dodao da će predložiti strategiju za koju je „uveren da je najbolji i najbrži put za pobedu nad ovim režimom“.

„To je strategija u kojoj bi konačno sve naše razlike počele da rade za nas, a ne protiv nas“, rekao je Tadić bez objašnjenja.

Komentara

  1. ankica
    15. septembra 2020. 18:44

    Nikad nece osvojiti vlast ako ostane Tadic,djilas,Dinkic,Sutanovac i ostalo drstvo

  2. Bobby
    16. septembra 2020. 08:25

    Тадић никако да схвати да је "persona non grata" српске политике, или астрономским речником "црна рупа" српске политике, осуђена на одсуство "супернове". Што ће рећи, онај који вуче на дно и нестанак и привлачи у то гротло све оне који су довољно близу и довољно неопрезни да се приближе тој појави. За њега је рушење власти СНС-а само сан, јер у којој год фази тог "рушења" се нађе он, од те работе нема ништа. Стога, како је постојећи режим велика препрека напретку Србије, тако је и "политички отпад", у опозицији, иста ствар. Што се Тадића тиче, од свих овоземаљских послова који су му у политици преостали је још само тотално уништење ДС-а, који и овако битише још само у траговима. За све остало, ни "свевидећа" Вида, не може да му помогне.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.