Trifunović: Imam dokaze da SNS „izvlači“ više stotina miliona evra iz javnih preduzeća, objaviću ih…

0
BETAPHOTO/MILOS MISKOV/MO)/Arhiva

Predsednik Pokreta slobodnih gradjana (PSG) Sergej Trifunović izjavio je danas da ima dokaze da Srpska napredna stranka (SNS) „izvlači“ više stotina miliona evra iz javnih preduzeća, a dokaze za to, kazao je, objaviće kada uđe u Skupštinu.

Tokom gostovanja na TV B92, Trifunović rekao da predsednik Srbije i SNS Aleksandar Vučić „nikada“ neće omogućiti fer izborne uslove i naglasio da se „sloboda“ mora da se osvaja „tačku po tačku, grad po grad“.

Naglasio je da isključivo Vučić „starim radikalskim metodama“ nameće podeljenost u društvu, „kao (predsednik Srpske radikalne stranke) Vojislav Šešelj i Slobodan Milošević“.

Govoreći o bojkotu predstojećih izbora 21. juna na koji poziva deo opozicije u Srbiji, Trifunović je ocenio da je ta ideja „isuviše slaba“ i da niko od opozicionih lidera nije uspeo da mu objasni šta zapravo predstavlja.

„Unutar bojkota, osim (predsednika Narodne stranke) Vuka Jeremića, koji je tvrdo u tome da je bojkot rešenje, ljudi misle da je bojkot mrtav“, kazao je Trifunović.

Trifunović je rekao da je politički program PSG „još uvek u nastajanju“, a da ideološki pripadaju levom centru te je istakao je da će se taj pokret zalagati za povećanje plata zdravstvenim radnicima kako bi ih odvratio da odlaze iz zemlje.

„Kad se ne bi krale tolike pare koliko se kradu, onda bi bilo za izgradnju Kardiovaskularne klinike ‘Dedinje 2′“, dodao je on.

Govoreći o pitanju Kosova, Trifunović je naglasio da je politika PSG zasnivana „brizi za čoveka“, a ne na teritorijama te da je potrebno prvo raditi na poboljšanju života kosovskih Srba za koje kaže da imaju problem sa „srpskom mafijom“, a ne sa Albancima.

„Nama je čovek pre teritorije. Ovde se govori o rešavanju pitanja Kosova razgraničenjem – to je podela. Imaćete novi rat, a to je ‘pojas Gaze’ u Evropi“, ocenio je on.

Na pitanje kako vidi spoljnu politiku, Trifunović je odgovorio da ona Srbija treba da se zasniva na vrednostima Evropske unije.

(Beta)