Lider Pokreta slobodnih građana Sergej Trifunović u video poruci obratio se članovima PSG-a i rekao im da je vrlo moguće da taj pokret izađe na sledeće izbore, kad god oni budu raspisani. On je naveo i da je prikupio novac za registrovanje stranke, te da će lično učestvovati u prikupljanju potpisa.

“Budite u kontaktu i spremajte se, jer će se ovo u jednom trenutku završiti, krajem maja ili početkom juna. Mislim da ne bi trebalo dalje od toga. Treba biti spreman da se bukvalno fuzionišemo u jednom danu, onako vojnički spreman, i da se održe sastanci lokalnih povereništava”, rekao je Trifunović u video poruci članovima PSG u koju je portal Nova.rs imao uvid.

On je rekao da je vrlo moguće da PSG izađe na sledeće izbore, “kad god budu raspisani”.

“Čini mi se da ima smisla izaći na izbore. Neki moj osećaj, kao što mi je govorio da nije trebalo izaći onda i nije, sad mi govori da to ima smisla i da treba. Živimo kao da će 500 godina biti mir, a spremajte se kao da će biti rat”, naveo je Trifunović.

On je dodao i da je dobra stvar što je “našao novac” za registrovanje stranke.

“To je momenat da skupimo 10.000 potpisa. Neću da kupujemo stranku, nego da se registrujemo. Lično ću da idem od vrata do vrata i da učestvujem u prikupljanju tih potpisa”, naveo je Trifunović.

PSG je u januaru ove godine doneo odluku o bojkotu izbora koji su bili zakazani za 26. april. Međutim, nakon prekida izbornih procesa pojedini opozicionari su izneli stav da treba preispitati odluku o bojkotu.

Pavle Grbović, član Predsedništva PSG, navodi za Nova.rs da je Trifunović opciju izlaska na izbore otvorio kao mogućnost, da ona nije izvesna, te da je jedino izvesno da će se o tome razgovarati.

“Videćemo kada će se sve ovo okončati. Ukoliko izbori budu u junu, male su šanse da na njima učestvujemo. O tome ćemo još razgovarati u Pokretu i sa drugim ljudima iz opozicije. Sergej je o tome govorio posle nekih debata u javnosti i pitanja novinara da li ova situacija menja naš odnos prema izborima”, kaže Grbović i dodaje da odluka o bojkotu može da bude preispitana, ali i ističe da su sada još gori uslovi za izbore nego što su bili pre.

Sudeći prema najavama predstavnika vlasti, vanredno stanje trebalo bi da bude ukinuto početkom ili sredinom maja. Prema Uredbi Vlade i Rešenju RIK-a, odmah nakon toga svi izborni procesi u Srbiji trebalo bi da budu nastavljeni, a moguće je da izlazak na birališta bude zakazan za kraj juna ili početak jula.

Komentar(1)

  1. Deda
    26. aprila 2020. 05:49

    Ti si inače poznat po tome što uvek imaš dobar osećaj za filing:-)))

Ostavite komentar

Your email address will not be published. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.