Nju Orleans Pelikansi, po svemu sudeći, nisu Lejkersima uzeli baš sve igrače za Entonija Dejvisa.

Nezapamćena drama oko trejda jednog igrača bliži se kraju pošto su ova dva kluba postigli dogovor da igrač koga znaju po nadimku Obrva ipak pređe u Los Anđeles, a ne u neki od kluba iz Istočne konferencije, poput Bostona koji je dugo važio za favorita u trci za ovog igrača.

Kako je javio NBA insajder sa ESPN Adrijan Vojnarovski, dogovor podrazumeva da se iz Los Anđelesa u Nju Orleans presele „samo“ tri igrača: Lonzo Bol, Brandon Ingram i Džoš Hart.

Lejkersi su u ovaj trejd ušli sa namerom da žrtvuju svoje mlade talente, ali su uspeli da sačuvaju Kajla Kuzmu (okej, mora još neko da igra pored Dejvisa i Lebrona Džejmsa).

Ipak, to je samo deo dogovora. Lejkersi su za jednog od najboljih visokih igrača lige morali da se odreknu budućih pikova na draftu i to čak tri pika iz prve runde uključujući ovogodišnjeg 4. pika.

To znači da će Pelikansi koji imaju mogućnost da ove godine biraju Zajona Vilijamsona sa prve pozicije imati priliku da „pokupe“ još jednog talentovanog igrača, osim ako taj pik ne budu iskoristili za trejd, a Vojanrovski kaže da već ima interesenata.

Pelikansi će dobiti prikove Lejkersa na draftvoima 2021. i 2024. godine. Prvi je „zaštićen“ za prvih osam pozicija, ali ako se desi da Lejkersi imaju tako visoki pik, onda Pelikansi dobijaju pik Lejkersa naredne 2022. godine bez obzira o kojoj pozicije je reč. Pik iz 2024. godine je takođe nezaštiće. Uz to, 2023. i 2025. će imati pravo zamene sa Lejkersima.

Prema izvorima ESPN-a, Boston je izgubio trku zato što je oklevao da u ponudu uključi Džejsona Tatuma. Menadžment Pelikansa je izvukao i više od maksimuma za Entonija Dejvisa, pogotovo imajući u vidu da je poslednjih dana njegova „cena“ počela da pada, jer su klubovi postali svesni da bi trejd za njega bio kratkog roka, pošto bi on sledeće godine, kada mu istekne važeći ugovor, svakako došao da igra sa Lebronom Džejmsom u Los Anđeles.

Džejms nije krio oduševljenje i odmah je na Instagramu poželeo dobrodošlicu novom saigraču.

https://www.instagram.com/p/BywVc1ygDGp/

Lonzo Bol, talentovani plej Lejkersa, poznatiji po kontroverznom ocu Lavaru Bolu, napušta LA, a Lavar nije propustio priliku da i ovog puta dođe u centar pažnje javnosti.

On je prokleo Lejkerse pošto su mu trejdovali sina.

Garantujem vam, ovo će biti najgori potez koji su Lejkersi ikada načinili. Nikada više neće osvojiti titulu, to vam isto garantujem!

Zažaliće zbog ovoga. U potpunom su rasulu, ali bar se moj sin izvukao da ne potone sa njima.

Dao sam im šansu.Rekao sam im: Ako dovedete svu trojicu braće Bol, preživećete ovo. Ako pustite Lonza, loše vam se piše. Svejedno mi je gde će Lonzo igrati. Samo želim da bude srećan i da može da igra“, rekao je Bol.

Ostavite komentar

Your email address will not be published. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.