Tri bolnice u Beogradu ponovo primaju pacijente zaražene koronavirusom, otvorene i dve nove kovid ambulante

0
Beograd, 2.04.2020. - Ocenom da je bolnica pripremljena "jako dobro", sestoclani tim medicinskih strucnjaka iz Kine zavrsio je danas posetu Vojnomedicinskom centru Karaburma u Beogradu, bolnici koja je uredjena po svim standardima za lecenje srednje i najteze obolelih pacijenata od virusa Covid-19. (BETAPHOTO/MINISTARSTVO ODBRANE SRBIJE/DS)

U Beogradu od petka rade dve nove kovid ambulante i to tokom cele noći, prenosi N1.

Jedna kovid ambulanta se nalazi u ulici Čarlija Čaplina 18 na Paliluli, a druga u ulici Cara Dušana 176 u Zemunu.

Ministar zdravlja Srbije Zlatibor Lončar i direktori kovid bolnica odlučili su da kliničko-bolnički centri “Dr Dragiša Mišović”, Zvezdara i Zemun ponovo primaju pacijente pozitivne na koronavirus, ali neće biti kompletno pretvoreni u kovid bolnice, već će po jedna bolnička zgrada u njima biti predviđena za prijem zaraženih.

“Pacijenti će u kliničko-bolničkim centrima ‘Dr Dragiša Mišović’, Zvezdara i Zemun biti primani kako bi se pomogao rad dosadašnjih kovid bolnica – Infektivne klinike, Vojnomedicinskog centra Karaburma i Kliničko-bolničkog centra ‘Bežanijska kosa'”, saopšteno je iz Vlade Srbije.

Odlučeno je i da da se poveća broj kovid ambulatni, te da u većim opštinama, poput Novog Beograda, budu otvorene nove.

Lončar je dodao da su bolnice u Čačku, Užicu i Kraljevu počele da zbrinjavaju kovid pacijente, koji će tu ostati na lečenju.

Državni sekretar Ministarstva zdravlja Aleksandar Stefovski rekao je ranije danas za RTS da kovid ambulante postoje pri svakom domu zdravlja.

“Apelujem na građane da se, ako imaju simptome respiratornih infekcija, jave u ambulantu, tu će biti pregledani, biće urađena dijagnostika ako treba i u zavisnosti od stanja, uputiće se na dalji nivo”, rekao je Stefovski koji je dodao da se pregledi neće zakazivati.