“Trgovci oružjem ne vole da se o njima piše”: Vulin tvrdi da je otkazan “veliki broj ugovora” Krušika

6
Screenshot

Ministar odbrane Aleksandar Vulin izjavio je danas da se, kada je reč o fabrici namenske industrije „Krušik“ iz Valjeva, „ne radi o aferi, već o operaciji koja ima za cilj ugrožavanje srpskog izvoza oružja uz pomoć objavljivanja identiteta kupaca“, kao i da je zbog toga veliki broj ugovora za izvoz oružja u medjuvremenu otkazan, „jer trgovci oružjem ne vole da im se otkriva identitet“, prenosi “Danas“.

Vulin je na konfereniciji za novinare rekao da je to „hibridna operacija „Krušik“ koja ima za cilj da, ako može, izvrši napad na državni režim – konkretno ministra unutrašnjih poslova Nebojšu Stefanovića, dok je krajnji cilj predsednik Srbije Aleksandar Vučić“.

„Kada u vojnoj fabrici odate stručne i druge podatke, vas zovu heroj. Ne mogu da vršim pritisak na pravosuđe, ali da se to desilo u Bugarskoj ili SAD taj bi bio nazvan špijunom. Ovde onaj ko je odao poverljive podatke iz odbrambene industrije nije špijun“, kazao je Vulin i dodao da se pita da li je slučajno što je cela ta afera pokrenuta iz Bugarske koja je Srbiji najveća konkurencija po pitanju izvoza oružja.

On je rekao da u vreme kada je iz Bugarske izvoz naoružanja pao za 37 odsto u Srbiji je takav izvoz rastao.

„Nekim čudom operacija „Krušik“ je krenula iz Bugarske. Sigurno nema veze sa parama, već sa altruističkom potrebom da oružje ne ide na ratišta. A gde će oružje nego na ratišta? A za šta služe minobacačke granate? Za to se proizvode. Neće „Krušik“ nikada proizvoditi nešto zdravo, ne mogu minobacačke granate biti zdrave“, rekao je Vulin.

Vulin je kazao i da je od pokretanja „hibridne operacije Krušik“ otkazano nekoliko ugovora za izvoz naoružanja iz te fabrike.

„Trgovci oružjem ne vole da se o njima piše i priča. Niko neće da dođe u preduzeće u kome njegovi podaci mogu biti objavljeni čitavom svetu“, rekao je Vulin.

On je dodao da i pored toga „Krušik“ solidno posluje, a da će mu i država pomoći ukoliko je to potrebno, i najavio je da će na sledećoj sednici Vlade biti formiran klaster odbrambene industrije Srbije.

Vulin je dodao i da otac ministra policije Branko Stefanović „ne utiče ni na šta u „Krušiku“, kao i da niko do sada nije dokazao da je on počinio bilo kakvo krivično delo“, a da bi novinari trebalo da se zapitaju „šta ako je Nebojša Stefanović nevin“, odnosno da poštuju pretpostavku nevinosti dok se ne dokaže krivica.

6 KOMENTARA

  1. Kada ste svi zreli za robiju Vuline! U normalnoj zemlji bi svi zajedno sa predsednikom robijali! Ovakva Srbija samo za sprdnju i sluzi!

  2. Pa da ti si nevin prodajes salatu da ne pricamo o stefanovicima babic gasic nikolic zorana dacic djuric brnabic pljacke epsa srbija gasa sps sns pederski lobi i da braca vucic za kraj mogao bi do sutra nabrajati Srbijo ugasi svetlo

  3. Bolje je kad je sve tajno, u rukavicama,ispod sanka. Dogovoris opake procente,a originalna fabrika koja je proizvod napravila i smislila-u gubicima. Novac je ,normalno,na dalekim ostrvima . A tebi lepo, vrtis palcevima i uriniras po narodu/gradjanima. DB je cudo. Politika jos vece.

Comments are closed.