Trg bajki – već pet godina donosi čaroliju svoj našoj deci

    0

    Od  1. do 30. decembra 2019. godine, na platou ispred  Teatra „Vuk“ i opštine Zvezdara biće organizovana peta manifestacija Trg bajki’ u sklopu prazničnog programa „Beogradske zime“. U prazničnoj atmosferi i dekoraciji najmlađi će imati priliku da uživaju u predstavama nekih od najpoznatijih srpskih narodnih bajki, a oni malo stariji da ih se prisete. Fantastični svetovi i likovi  iz bajki poput Devojka brža od konja, Nemušti jezik, Čardank ni na nebi ni na zemlji, Baš čelik, Aždaja i carev sin i mnogih drugih oživeće na Trgu bajki i pružiće svim posetiocima nezaboravne trenutke druženja i opuštanja sa porodicom i prijateljima u ambijentu koji će na najbolji način dočarati bajkovito vreme tradicionalnog, srpskog okupljanja i pripovedanja u zimskim noćima pored vatre. Na ovom Trgu tokom decembra, u pretprazničnom i prazničnom raspoloženju, pružićemo mogućnost deci i svima koji se osećaju kao deca – našim sugrađanima i gostima da na najlepši način upoznaju i uživaju u našoj tradicionalnoj kulturi i promociji nacionalnih proizvoda.

    Osim izvođenja bajki u drvenoj kolibi, na Trgu će svakodnevno od 12 do 19 časova biti i pratećih edukativnih, novogodišnjih sadržaja u saradnji sa Prirodnjačkim centrom iz Svilajnca, Srbijašumama, Udruženjem Visoko Ce, Zvezdarski ekološki centar, učenici muzičkih i osnovnih škola sa Zvezdare, Udruženje Plava školjka, Čuvari zanata i mnogi drugi. Tokom trajanja čitave manifestacije, biće anagažovani brojni umetnici, edukatori, animatori, žongleri, ulični svirači. svakodnevno će se organizovati čitanje bajki, lutkarske i muzičke predstave i radionice.

    Trg bajki ne zaboravlja ni decu sa posebnim potrebama, teškoćama u razvoju i decu bez roditeljskog staranja. Zato se u okviru programa organizuju posebni programi namenjeni ovim ugroženim grupama kojima je u okviru ”Beogradske zime” posvećena posebna pažnja. Našim predstavama, animacijama i radionicama pokušaćemo da ih uverimo da su bajke moguće i učiniti sve da se u ovim prazničnim danima osećeju radosno.

    Trg bajki je jedinstvena manifestacija na kalendaru zimskih zabavnih događaja našeg glavnog grada. Кao najlepši uvod u praznično slavlje, predstavljaće mesto najkvalitetnijih novogodišnjih sadržaja: zabave i druženja, koncerata, predstava, zabavnih programa za decu, predstavljanje starih srpskih zanata i rukotvorina, a ulaz za sve posetioce je besplatan!