Trener koji je dobio isto izuzeće kao Novak: “Ušao sam bez problema. Onda je došao Đoković i zvali su me kasno uveče iz imigracionog. Ako su pustili Čehinju i mene, što njega nisu”

0
EPA-EFE/DIEGO FEDELE

„Na dan dolaska Novaka Đokovića, u deset uveče su me pozvali iz imigacionog centra da sutradan dođem na razgovor“, u ekskluzivnom intervjuu za Sport klub kaže Filip Serdarušić, trener i brat Nina Serdarušića, koji je u Australiju ušao sa istim medicinskim izuzećem kao i svetski broj jedan.

Đoković je rekao da je najveći deo komunikacije u vezi sa papirologijom obavljao njegov agent, a isti je slučaj i sa Filipom.

„Otvorila se mogućnost da možemo da dođemo sa izuzećem. Ja nisam vakcinisan, a u oktobru sam preležao koronu. Moj agent je pozitivan nalaz i nalaz antitela poslao Teniskoj asocijaciji Australije, koja je to prosledila doktorima, tj. instituciji koja se time bavi. Dobio sam zeleno svetlo za dolazak, stigao mi je mejl mislim 10. decembra“, prenosi Sport klub.

Braća Serdarušić leteli su jednim od čartera koje je Teniska asocijacija Australije omogućila za učesnike i njihove timove.

„Predao sam pasoš, a potom je gospođa iz granične službe došla do mene i pitala me da li sam vakcinisan. Rekao sam da nisam i da imam izuzeće. Stavila me sa strane i tražila da skupim dokumente. Rekla mi je da postoji mogućnost da idem u karantin 14 dana, a odgovorio sam da ne bih ni dolazio da sam znao da ću biti u karantinu“, kaže nam Filip i objašnjava da se sve brzo raščistilo:

„Zatim je pozvala svog šefa, on je pregledao papire, fotografisao ih i rekao mi da mogu da uđem u državu slobodno“.

Tri dana su Filip i Nino proveli u Melburnu, a potom su se zaputili na čelendžer u Traralgonu. Paralelno sa time, izvesni svetski broj jedan sleteo je na aerodrom Tulamarin.

„Na dan dolaska Novaka Đokovića, u deset uveče su me pozvali iz imigacionog centra da sutradan dođem na razgovor. Teniska asocijacija Australije poslala je automobil po mene sat vremena pre četvrtfinalnog meča mog brata, trebalo je do 17 sati da se pojavim tamo“, kaže hrvatski trener.

„Otišao sam do hotela u Melburnu, popričao s igračima i imao sam dve mogućnosti: da odem legalnim putem kući ili da ponovo apliciram za vizu. Budući da bi je 99 posto odbili jer su rešili da više ne vredi to što si preležao kovid, odlučio sam da se pokupim, jer nisam toliko veliki kao Novak da se borim. Ako su zaustavili njega, morali su i nas“, ističe Serdarušić

Kako kaže, Filipu se uopšte ne dopada način na koji je Đoković tretiran u Melburnu, pogotovo zato što je sve uradio u skladu sa pravilima.

„Ljudi svašta ružno komentarišu. Samo ću da kažem – kada smo aplicirali za vizu, morali smo da ispunimo uslove. Izuzeće nismo smislili ni Novak ni ja, radili smo po njihovim pravilima i odobren nam je ulazak. Na njemu mogu politički da jačaju, na nama malima ne mogu, zbog toga se dešava ovo što se dešava. Mi smo samo iskoristili mogućnost koju su nam oni dali“, kaže Serdarušić.

„On im je idealan za to pred izbore, tako mi se čini. Ako su pustili Čehinju i mene, zašto nisu i njega? Mislim da su se u Teniskoj asocijaciji Australije nadali da će on ući kao što smo i mi, ali njega svi znaju. Da Novaka nije bilo, nama se ne bi ovo desilo“, zaključio je Hrvatski trener.

POSTAVI KOMENTAR

Unesite komentar
Unesite ime