“Treću dozu vakcine ću primiti u roku od sedam dana”

0

Vučić je rekao danas da će treću dozu vakcine protiv korona virusa primiti u roku od sedam dana i dodao da će ponovo primiti kinesku vakcinu “Sinofarm”.

Vučić je novinarima u Bezbednosno-informativnoj agenciji (BIA) rekao i da će Srbija uskoro imati dozvolu svih agencija za lekove za upotrebu ruske vakcine “Sputnjik V” proizvedene u Srbiji.

Prema njegovim rečima, proizvedeno je oko 1,5 miliona doza, odnosno po 750.000 prve i druge komponente.

Istakao je i da fabrika za “Sinofarm” vakcine, koja je trenutno u izgradnji, “napreduje brzo” i dodao da će Srbija u početku puniti i pakovati te vakcine, ali da se radi i na širenju kapaciteta za proizvodnju.

“Verujem da ćemo te nove vakcine koje će se pojaviti za četiri, pet meseci, pretpostavljam kineska i američka, da ćemo mi od leta sledeće godine imati te vakcine u proizvodnji”, ocenio je Vučić.

Vučić je kazao i da je Srbija nabavila nove lekove protiv korona virusa i da će biti prva zemlja u Evropi koja će imati “MSD” lek.

“To su pilule koje koštaju 400 i nešto dolara, mi to nabavljamo za naše ljude. Nadam se da će naša agencija, posle američke agencije za lekove to odobriti i mi ćemo za mesec dana imati već lekove u Srbiji”, izjavio je Vučić.