Treće izdanje „Svetski dan Vranca“ u tri zemlje

    0

    ,,Nakon prvi dva  izdanja ,,Svetskog dana Vranca”, ove godine imamo još veću odgovornost da održimo kontinuitet i naravno da proširimo svoje aktivnosti. Mnogi znalci vina za ovih nedelju dana posetiti će naš vinski region I preneti svoje utiske preko brojnih artikala u vinske magazine, kao i na social media. Centralni događaj održaće se 5. oktobra 2021. godine, putem direktnog prenosa uživo iz Skoplja, Podgorice, Beograda, Prištine, a vinarije će putem svojih distributera organizovati promocije i prodajne akcije u nekoliko zemalja sveta”, najavljuju iz Udruženja ,,Vina iz Makedonije”.

    U poslednjoj deceniji trend slavljenja određene sorte vratio se sa većim prednostima, a najuočljivije je poboljšano pozicioniranje i povećana prodaja „proslavljenih“ vina na međunarodnim tržištima.

    Događaj ove godine organizuje Udruženje ,,Vina Makedonije” I „Vinska akademija“ iz Crne Gore u saradnji sa proizvođačima ove sorte iz regiona. Ovogodišnji partner u organizaciji dela aktivnosti je i Udruženje vinarija „Enologija“ sa Kosova. Svi partneri uključeni u aktivnosti celog ovog događaja su članice Balkanske vinske mreže, koja je osnovana u Skoplju 2019. godine povodom Svetskog dana Vranca.