Lider Pokreta slobodnih građa Sergej Trifunović izneo je svoj stav o mogućem bojkotu narednih parlamentarnih izbora od strane opozicije. „Loš izbor“, smatra Trifunović.

Da nije usamljen u takvom razmišljanju, ili da makar nisu svi politički akteri sigurni u ispravnost bojkota, potvrđuje i izjava članice Političkog saveta Pokreta slobodnih građana Srbijanke Turajlić, za vikend izdanje lista „Danas“.

Ona je rekla da PSG o bojkotu još nije zauzeo nikakav stav o bojkotu i da treba sačekati sa takvom odlukom.

Turajlić je rekla da iskustvo iz 1997. godine uči da se bojkotom ne postiže „baš veliki efekat“ jer je teško ubediti građane da ne izlaze na izbore.

Ona je istakla da u slučaju bojkota opozicija na izbornim mestima neće imati svoje posmatrače što otvara mogućnost malverzacija.

„S treće strane čak i ako bojkot u smislu smanjenja izlaznosti uspe, pitanje je ko je taj ko će da prihvati nelegitimnost izbora i kako će to da se materijalizuje u cilju promene vlasti u budućnosti“, rekla je Turajlić.

Ona je rekla da bi imalo smisla da se opozicija okupi oko principa koje je iznela CRTA i ozbiljno razmisli kojim akcijama bi mogle da se iznude promene koje se traže.

Komentara

 1. Rastko
  27. јул 2019. 10:57

  Mene uopste ne mora ubedjivati da NE izadjem na izbore dovoljno mi je da vidim ovakve face i povracam kao blesav.

 2. Rastko
  27. јул 2019. 10:59

  Ko ceka taj doceka a kad vidim ovu ubicu komunistickih penzionera pa jos udruzenu sa Sergejem proliv mi na usi izlazi.

 3. Nele Sarajlic
  28. јул 2019. 00:34

  A SzS su relevantni opozicionari,ili sta vec?Jeremic,kao ni Djilas,nisu ucestvovali na prethodnim izborima,ali su uspeli da kupe parlamentarne stranke.Onda oni postaju PRAVA opozicija,a svi ostali,koji se ne slazu sa ovima,su LAZNA opozicija!Da nije smesno,bilo bi...Ko je dao SzS da daje certifikate za PRAVU opoziciju????Ja bih rekao da je sve to namesteno!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.