“Treba objaviti imena sudija koji su sudili demonstrantima u ime vlasti, a ne u ime naroda…”

5
Foto: Printscreen N1

Potpredsednica Stranke slobode i pravde Marinika Tepić izjavila je danas da treba objaviti imena sudija koji su sudili demonstrantima, kako je rekla “u ime vlasti, a ne u ime naroda”, kao i policajaca koji su na nedavnim protestima upotrebili prekomernu silu.

“Nisu dovoljne samo njihove smene, ostavke ili gubitak posla, već treba krivično da odgovaraju za svoje postupke”, rekla je Tepić za televiziju N1.

Ona je istakla da su neki demonstranti pod pritiskom javnosti pušteni, ali da postoji još najmanje 100 “nevidljivih osuđenika” zbog kojih niko ne vrši pritisak da se pravosuđe privede svojoj nameni i da u žalbenom postupku isprave “preke sudove, bez prisustva advokata, kada su demonstratnti osuđeni na po 30 dana zatvora u Padinskoj skeli bez ikakve krivice”.

Tepić je dodala da treba napraviti razliku jer nisu sve sudije iste, da su neki časni policajci pomogli da se dođe do važnih podataka, ali da oni koji su zloupotrebili funkcije moraju odgovarati.

Za nemire na ulicama Tepić je direktno okrivila predsednika Srbije Aleksandra Vučića i njegovo ponašanje uz najavu represivnih mera, a za postupanje policije direktora Vladimira Rebića.

Ona je pozvala policiju da stane uz svoj narod i ocenila da su “policajci dovoljno poniženi time što reportiraju državnoj sekretarki Biljani Popović Ivković, a vojnici poniženi time što raportiraju Aleksandru Vulinu”.

(Beta)

5 KOMENTARA

  1. Tuzioci i sudije koji su deo ove udruzene kriminalne grupe moraju biti procesuirani i za primer najstrozije po zakonu kaznjeni.

  2. Ako ovakvo ponašanjr Teoićke nije vršenje pritiska na Pravosuđe Srbije onda neznam šta je.
    Divljake koji su razarali Beograd treba i mora da sr osude i zatvore na duži rok jer to nije demokratija kada molotovljevim koktelima , kamenicama , i raznim drugim predmetima atakujete na organe javnog reda i mira !
    Jasno je meni da bi , da su na vlasti – hvala bogu pa nisu , Tepićka i njen šef Đilas postupali još extremnije . Setimo se samo protesta posle izbora 2012.
    Uzgred zahtev o iznošenju ličnih podataka u bilo kojoj bazi podataka bilo čijih pa i podataka Sudija se kosi sa zakonom o privatnosti i zaštiti podataka , svugde u svetu pa i u Srbiji , iz tog ugla Tepićka svesno krši zakon svojim zahtevom i baca prašinu populizma u oči neinformisanom narodu !

  3. Slažem se. Treba napraviti sajt sa presudama, snimcima prebijanja i slično, da se ne zaboravi šta su nam radili kriminalci u državnoj službi, koju građani finansiraju plaćanjem poreza.

  4. Ustvari, imam bolji predlog: da opozicija zajednički napravi portal na koji će građani moći da stavljaju primere, sa dokazima, kriminalnih postupaka režima, da se nađe, kad dođe pravo vreme! Umesto imena, radi zaštite do tada, staviti šifru, koja će se koristiti za poziv za svedočenje jednog dana. Da se ne zaboravi!

Comments are closed.