“Treba da se zapitam da li i dalje da igram za Srbiju. Ima li smisla. Očigledno da nisam pomogao…”

0
(BETAPHOTO/Dragana Stjepanovic/DS)

Reprezentativac Srbije Nemanja Bjelica bio je utučen posle poraza od Italije (102:95) u odlučujućem meču za plasman na Olimpijske igre.

„Velika šteta, biću iskren. Kao najstariji, nisam bio spreman da igram, šta je razlog, to nije bitno. Igrali smo kao s….e, bolji tim je pobedio. Sa ovim stavom ne možemo da igramo košarku, igranje za reprezentaciju je nešto posebno. Ne želim o pritisku, ali ako niste na 100 odsto tu, ne možete da pobedite. Mogu da se izvinim našim navijačima, ali naš stav mora da se promeni i moramo da naučimo iz ovog poraza. Drago mi je što sam bio deo tima, kako sada, tako i pre dve godine u Kini, ali nešto mora da se promeni jer za pet godina neće biti nas. Ne mogu talenat i imena da igraju i osvajaju, a ja preuzimam odgovornost kao igrač sa najviše iskustva. Ali, ako imamo Tea koji igra presing po celom teenu 40 minuta, to je znak da nešto nije u redu. Ne znam šta je problem, nadam se da ćemo ga ispraviti jer želimo da budemo tu za pet godina, ali ako naš stav bude ovakav… Moramo da imamo igrače koji su 100 odsto spremni, možda ne fizički, ali mentalno da. Šteta je kako smo izgubili, ali ovo nije do trenera i stručnog štaba, već igrača“ istakao je Bjelica.

Srpski reprezentativac je istakao da igrači moraju da budu primer ne samo na terenu, kao i da sada Srbija nije delovala kao tim.

„Možda je i bolje što smo izgubili ako ćemo nešto naučiti iz ovoga. Ovo nije šala, igranje za nacionalni tim nije šala, morate da budete spremni 100 odsto svakog dana, ali lako je pričati o tome. Još jednom se izvinjavam. Ne bežim od odgovornosti, ali takođe treba da se zapitam da li treba i dalje da igram za Srbiju. Ima li ovo smisla. Očigledno je da nisam pomogao saigračima“ rekao je Bjelica, a prenosi Sport klub.

Italija će na Olimpijskim igrama biti u grupi sa Australijom, Nemačkom i Nigerijom.