Tražiš dobar podkast?

0

Podkasti u svetu postaju popularniji iz dana u dan, pre svega zbog raznolikosti sadržaja koji su na njima dostupni, te postaju neizbežan deo moderne svakodnevice. Bez obzira na to da li volite istoriju, muziku, knjige ili ste samo u potrazi za zabavom, postoje brojni podkasti koji će vam pružiti trenutke pune uživanja. Naravno, podkaste je idealno pratiti uz dobre slušalice sa kvalitetnim zvukom, među kojima svakako preporučujemo Samsung Galaxy Buds+bežične slušalice.

  1. Agelast

Iako u poslednje vreme vidimo porast broja podkasta u Srbiji, ovaj format kod nas je i dalje veliki novitet i neistražen teren pun mogućnosti i prostora za eksperimentisanje. Jedan od onih čije nam ime prvo padne na pamet kada izgovorimo reč „podkast“, pritom misleći na one domaće, jeste Galeb Nikačević. Dobro poznati beogradski novinar i voditelj pokrenuo je Agelast krajem prošle godine, kao „pokušaj da kroz razgovore i putovanja pobegne od besmisla“.  Jedinstveni model sagovornika ne postoji, jedini motiv je zanimljiva, inspirišuća lična priča, kao i jasan stav o večitim dilemama čovečanstva, generacijskim nedoumicama i aktuelnim temama. Mnogi će reći – pravo osveženje na domaćoj medijskoj sceni.

Voliš istoriju, ali i muziku? Povodom pedesetogodišnjice razlaza planetarno popularnog benda Beatles, ovaj audio projekat u režiji dnevnih novina Liverpool Echo donosi priče o samim počecima čuvenog benda i uspešnim karijerama njegovih članova. U podkastu tako možete čuti privatne priče građana Liverpula koji su učestvovali u stvaranju ove, za njih lokalne, muzičke senzacije, što ovaj projekat čini interesantnijim i značajnijim od običnog dokumentarca. Stoga, naša preporuka je da slobodno vreme koje provodite u svom domu iskoristite preslušavajući diskografiju ovog legendarnog benda, u društvu prijatelja i porodice.

 

Podkast u ovim vremena može da bude i dobar izvor humora! Tako su komičarke Hana Džorž, Kejti Vilkins i Tejlor Glen udružile snage kako bi pronašle odgovore na brojne kriminalne slučajeve i nerazrešene misterije. Uz brojne goste, među kojima su se pojavili i komičari i glumci Džo Ličet, Rejčel Paris, Kejt Malgru i Ketrin Rajan, ove „detektivke“ pružiće vam dnevnu dozu komedije, uz čašu dobrog  vina. 

Mnogi od nas trenutnu situaciju koriste da istraže bogatu ponudu vrhunskih serija i filmova na Netflixu. Ipak, svi znamo da ponekad više vremena potrošimo na selekciju onoga što nam se sviđa, nego na samo uživanje u tom sadržaju ispred televizora, što može da bude veoma zamorno. Srećom, ovaj podkast daće vam najaktuelnije filmske preporuke, uz konstruktivne komentare i objašnjenja. A kada konačno pronađete sebi zanimljiv sadržaj, zašto ga ne biste pogledali u Netflix Ultra HD rezoluciji na svom Samsung QLED televizoru?

Odlučio si da svoje vreme ipak posvetiš knjigama, a uz to si i veliki obožavalac mladog čarobnjaka Harija Potera? Britanski glumac Džim Dejl svojim odličnim interpretacijama vratiće vas u mladost pričama iz Hogvortsa. Ovaj podkast, koji pruža brojne sate zabave, idealan je i za decu, kao uvod u neverovatni magični svet Harija i njegovih prijatelja, uz neizostavno vežbanje engleskog jezika!

Stoga, pripremite svoje Samsung Galaxy Buds+bežične slušalice i otputujte u šaroliki svet podkasta, uz vrhunski doživljaj zvuka. Podkast entuzijasti će na ovom spisku preporuka sigurno pronaći nešto i za sebe, a za one koji još nisu upoznati sa ovim relativno novim medijskim formatom – sada je pravi trenutak da to i učinite.