“Tražimo status posebno osetljivog svedoka. Postoji sedam lica koja bi pod tim uslovima svedočila protiv Palme”: Marinika Tepić dala iskaz u Jagodini u vezi sa optužbama protiv Markovića

0
(BETAPHOTO/MILAN OBRADOVIC/DS)

Potpredsednica Stranke slobode i pravde (SSP) Marinika Tepić dala je izkaz u Policijskoj upravi Jagodina, u vezi sa navodima o podvođenju maloletnica u Jagodini, za šta je optužila Dragana Markovića Palmu.

„Ja sam danas u jagodinskoj policiji dala iskaz protiv nekoliko krivičnih dela koja se navode u mom pozivu za davanje iskaza, između ostalog za trgovinu uticajem i za pedofiliju i prostituciju. Bez obzira na dalji ishod, jer sada je sve na tužilaštvu, ako je ono što sam ja samo pokrenula, a svi vi drugi pomogli da dolazimo do istine, ako je to spasilo samo jednu devojčicu u Jagodini, mi smo uspeli. Jer ovo nije zaslužio niko“, rekla je Tepić po izlasku iz zgrade Policijske uprave.

Tepić je naglasila kako je policiji opisala sva saznanja do kojih je neposredno došla, kao i da je opisala sva saznanja najmanje sedam lica koja žele da budu među ljudima koji će učestvovati u “dokazivanju ove sramote za celu Srbiju”.

Kako je rekla, među njima su i svedoci, ali i žrtve.

„Međutim, ono što nisam smela da uradim jeste da otkrijem identitet tih ljudi. Stavila sam se na raspologanje policiji, ali ja ne mogu da dovodim u rizik bilo koga od svedoka niti od žrtva. Da sam iznela njihova imena, ja sam sigurna da bi već večeras bili na stolu Dragana Marković Palme. On nije trepnuo da danima od Skupštine, preko televizija sa nacionalnom frekvencijom traga za svedocima i da ih zastraši i ja neću to zadovoljstvo da mu dam na tacni u njegovoj Jagodini. Pozvala sam se na članove 103 i 104 Krivičnog zakonika koji decidno kažu da tužilac ima prava da obezbedi status posebno osetljivog svedoka“, rekla je Tepić.

„Pod punom krivičnom i materijalnom odgovornošću izjavila sam da ću se istog momenta kada im se to obezbedi odazvati sa identitetom najmanje sedam lica koji žele pod tim uslovima da svedoče protiv Palme i horora koji su doživljavali“, dodala je ona.

Ispred zgrade policije, Tepić je dočekala grupa od oko 200 građana i opozicionih aktivista koji su joj pružili podršku, a predali su joj i cveće.

Među okupljenima bili su i lider SSP-a Dragan Đilas, zamenik predsednika SSP Borko Stefanović, lider Zajedno za Srbiju Nebojša Zelenović, kao i predstavnici organizacije Ne davimo Beograd.

Okupljeni građani nosili su parole: „Ženama se veruje“, „Vaša moć veća je od moćnika“, „Javite se Astri“, „Vaš reč je vaša snaga“.

Podsetimo, Tepić je nedavno iznela optužbe da je Dragan Marković Palma podvodio žene i maloletnice u Jagodini. Rekla je i da ne bi bilo odgovorno s njene strane da otkriva svedoke dok im se ne obezbedi zaštita, ali da su oni spremni da svedoče ako im se pruži zaštita.

Apelaciono tužilaštvo u Kragujevcu odlučilo je da predmet “Palma”, a povodom navoda Marinike Tepić da je podvodio žene i maloletnice, premesti u Kraljevo.