“Tražimo da sud reaguje i utvrdi punu istinu na tako teške optužbe”: Oglasio se Lečićev pokret “Demokrate Srbije”

0
(BETAPHOTO/MILOS MISKOV/DS)

“U slučaju optužbi na račun Branislava Lečića insistiramo da tužilaštvo i sud sprovedu postupak, utvrde punu istinu i na osnovu nje u zakonskom postupku, da sud donese odluku”, navodi se u saopštenju pokreta “Demokrate Srbije”, na čijem je čelu Branislav Lečić.

“Demokrate Srbije su se uvek i bezrezervno borile protiv svakog nasilja, posebno prema ranjivim grupama u koje spadaju i žene. Interes društva je da snagom institucija uz poštovanje zakona štiti svakog pojedinca od bilo kog oblika nasilja i nepravde. Pokret Demokrate Srbije upozorava da je opasno kada umesto sudova presudu donose političari, tabloidi, duboko podeljeno društvo koje se opredeljuje navijački, ne retko stvarajući atmosferu linča”, navodi se u saopštenju i navodi da je  “interes žrtava da se na osnovu činjenica i dokaza presuda donosi u nadležnim sudovima”, piše u saopštenju koje je objavljeno na zavničnom Fejsbuk nalogu.

“Tako teške optužbe kao što je ova, moraju imati na zakonu zasnovan epilog. Ako to izostane, celo društvo postaje žrtva”, poručuju iz Lečićevog pokreta.

Štajnfeld se prošlog petka pojavila u beogradskom Višem javnom tužilaštvu, na poziv tužioca, kako bi dopunila svoj prethodni iskaz. Ona je, u prisustvu advokata, govorila o svom  traumatičnom iskustvu, o kom je javnost upoznala pre nekoliko meseci u svom dokumentarnom filmu, snimljenom u Americi gde trenutno i živi.