Traži izvinjenje od Trampa: Uvredio se kongresmen koji tvrdi da ljudi ne bi bilo bez “silovanja i incesta”

0
Foto: Profimedia

Republikanski kongresmen Ajove Stiv King, koji se “proslavio” izjavom o tome kako čovečanstva “danas ne bi bilo da nije silovanja i incesta”, optužio je medije da su ga pogrešno citirali i zatražio od svih da mu se izvine, piše Vanity Fair.

King je u SAD možda najpoznatiji po tome što brani shvatanje dominacije bele rase, i po tvitovaima da “naša ivilizcija” ne može da se obnovi “tuđim bebama”, ali je svetsku “slavu” stekao tek rečenicom:

“Šta ako se vratimo kroz sva porodična stabla i samo izbacimo bilo koga ko je proizvod silovanja ili incesta? Da li bi ostala bilo koja populacija na svetu ako to uradimo?” Čak je reagovao i predsednik Donald Tramp, sugerišući da to “svakako nije bila dobra izjava”.

King tvrdi da je potpuno pogrešno citiran.

“Kada imamo nacionalni, viralni napad koji dolazi iz pogrešnog citata, i to je apsolutno dokazano, svi koji su napadali, mislim da mi duguju izvinjenje”, rekao je. “Uključujući i moje sopstveno rukovodstvo. Ne očekujem da će se to dogoditi jer je ego previše jak u ovom poslu.”

King kaže da on brani stav zabrane abortusa i u slučaju incesta i silovanja jer su i te bebe “dragocene koliko i vi i bilo ko od mojih unuka”.