Transformacija prostora sa pvc stolarijom

  0
  Foto: Pinterest

  Ideja i načina kako da ulepšate prostor u kom stanujete ima mnogo. Inspiracija se traži u časopisima, na internetu ili na raznim drugim mestima gde se zadesite. Ukoliko razmišljate o renoviranju, krenite od osnove, a to je nova pvc stolarija.

  Kada se nešto radi, važno je krenuti od početka i postaviti dobre temelje. Preuređenje prostora treba posmatrati tako da se iskoristi sav potencijal. Kvalitetna, nova pvc stolarija nešto je od čega treba početi. Zašto baš pvc stolarija? Ugradnja ove vrste stolarije nudi mnoge prednosti. Vizuelna transformacija prostora postiže se lako, ako se odabere pravi tip pvc profila i ako se tačno unapred osmisli šta želimo da postignemo. Pažljivo planiranje je ključno.

  Novi pvc prozori prave se po meri. Zašto ne biste iskoristili mogućnost, da kada već menjate stolariju, postavite pvc prozore većih dimenzija?

  Pre svega, veći prozori izgledaju lepše. Nije neophodno da pratite dosadašnji raspored i dimenzije. Na primer, ako ste u nekoj sobi imali manji dvokrilni prozor, na njegovo mesto može doći veći jednokrilni. Slično je i sa balkonskim pvc vratima. Otvor u zidu može se proširiti kako bi pvc vrata bila veća. Zanimljivo je da kada se skine stara stolarija sa roletnama, u postojeće otvore staju pvc prozori i pvc vrata koji su viši od starih. Razlog je taj što su stare kutije od roletni bile većih dimenzija. Nasuprot tome, kutije od novih roletni koje idu uz pvc stolariju, su znatno manjih dimenzija. Tako da, bez ikakvog proširivanja, novi pvc prozori i pvc balkonska vrata imaće veću površinu.

  Pored toga što soba izgleda luksuznije i lepše sa većim prozorima, ona dobija više prirodnog svetla. Prostorije u stanovima ili kućama koje gledaju ka severu ili istoku imaju manje sunca u toku dana. Najsunčanija je južna strana, dok je na zapadu svetlije tokom popodneva. Položaj stana ili kuće ne možete menjati, osima ako se ne preselite. Međutim, ono što možete da uradite jeste da postojeće uslove iskoristite na najbolji način. Veće staklene površine najbolje su rešenje. Ništa ne može da zameni prirodno svetlo tokom dana. Poznato je da ono povoljno utiče na raspoloženje i produktivnost. Nasuprot tome, život u stanovima i kućama koje su previše mračne nepovoljno utiče na psihu.

  Ukoliko vas brine da vam u kući ili stanu ne bude hladno zimi zato što imate velike prozore, treba da znate da to neće viti slučaj. Štaviše, pvc stolarija pruža najbolju toplotnu izolaciju, tako da sa njom bez problema možete izabrati da čitav zid bude u staklu. Ova ideja naročito je interesantna za prizemlje u kući, gde se nalazi dnevni boravak ili trpezarija. Imaćete lepši pogled ka dvorištu i znatno svetliji prostor. Balkonska pvc vrata koja imaju veliku površinu otvaraju se i zatvaraju pomoću kliznih sistema. Standardno otvaranje se izbegava zbog težine krila koja su velika i radi uštede prostora. Harmonika klizni pvc sistemi namenjeni su svima onima koji hoće da imaju mogućnost otvaranja čitavog zida. Pogodni su za vikendice, kuće, ali i za ugostiteljske lokale. Tokom leta, vrata se širom otvore i unutrašnji prostor spaja se sa baštom. U stambenim objektima na ovaj način dnevni boravak ili trpezarija povezuju se sa verandom, tako da dok sedite unutra, imate osećaj kao da ste napolju. Ipak, nalazite se u hladovini i zaštićeni ste od sunca. Ovakva koncepcija prostora pogodna je kada želite da ugostite društvo ili napravite proslavu.

  Velika balkonska pvc vrata pogodna su i za stanove. Nekretnini daju luksuznu notu. Soba deluje veće jer je stakleni zid spaja sa terasom. Klizni pvc sistem omogućava da jedna polovina bude širom otvorena, dok pri tom nema dodatnog zauzimanja prostora. Dizajn koji će pobrati svačije simpatije.

  Pvc stolariju, skrojenu po vašim merama, pronađite i poručite na mirandre.com gde je najveći izbor svih vrsta pvc stolarije. Važno je napomenuti da su cene veoma povoljne i da je reč o veoma isplativoj investiciji.