Donald Tramp Junior i Kimberli Gilfojl prave planove da prošire svoj uticaj na Republikancki nacionalni komitet, tri različita izvora iz ove stranke su potvrdili za CNN, a jedan od njih je i savetnik aktuelnog predsednika.

Neki izvori, kako navodi CNN, tvrde da će i sami pokušati da preuzmu partijsku strukturu.

Trampov najstariji sin i njegova devojka, nekadašnja voditeljka na televiziji Foks njuz – inače je i savetnica predsednika, a imala je i značajnu ulogu u prikupljanju sredstava za Trampovu kampanju – u više navrata su navodili da su nezadovoljni predsedavajućom Repbulikanskog komiteta Ronom Mekdonald, za koju smatraju da nije učinila dovoljno u izbornoj trci. 

Tramp Junior i Kimberli Gilfojl bi mogli da uđu u trku za poticije u komitetu u pripremi za izbore 2024. godine, navode izvori CNN-a.

„Don Junior i Kimberli su bacili oko na RNC, bilo da sami uzmu funkciju ili neko ko je njima blizak“, rekao je dobro pozicionirani izvor.

Trampov sin važi za popularnu ličnost u bazi Trampovih glasača. On je, međutim, negirao ove navode. Saradnik Donalda Trampa (starijeg) Endrju Surabijan je takođe rekao da je „sto odsto netačno da predsednikov sin planira da zauzme funkciju u stranci“.

Kimberli i Komitet nisu odgovorili na pitanja CNN-a.

Za mnoge, međutim, u partiji, koliko god neukusno delovalo da predsednikov sin dobije značajniju ulogu, to predstavlja bolju opciju nego „proćišćavanje“ partije od „prve porodice“ što bi moglo republikancima da se obije o glavu među Trampovim glasačima. To su takođe stavovi izvora CNN-a.

Ako Tramp ili Gilfojl ne budu zauzeli formalne pozicije, navodi se, to bi mogao da bude neko ko je blizak porodici, poput savetnika u kampanji Dejvida Bosija, koji bi mogao da postane predsedavajući Republikanskog nacionalnog komiteta.

Po tome će se najpre i videti da li su republikanci napravili otklon od Trampa ili su rešili da do kraja zajašu talas „trampizma“.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.