Tramp sa terase Bele kuće: “Osećam se sjajno…”

0
Foto: Beta (AP Photo/Alex Brandon)

(Beta) – Američki predsednik Donald Tramp, koji se danas prvi put pojavio u javnosti od izlaska iz bolnice gde se lečio od koronavirusa, izjavio je sa balkona Bele kuće da se “oseća sjajno”, preneo je Glas Amerika (Voice of America – VoA).

Tramp, koji se pojavio noseći masku, uklonovši je sa lica tokom govora, obratio se sa terase Bele kuće tokom događaja organizovanog pod nazivom “Miran protest za rad i red” na kojem je prisustvovalo nekoliko stotina ljudi koji su stajali na travnjaku ispod terase.
Tokom šesnaestominutnog govora predsednik Tramp je, između ostalog, rekao da će vakcina protiv Kovida 19 biti biti veoma brzo razvijena. 

“Nestaće i već nestaje”, rekao je američki predsednik, aludirajući na koronavirus koji je u zdravstvenom i ekonomskom smislu paralisao SAD i čitav svet. 

Uoči obraćanja američkog predsednika iz Bele kuće je u petak saopšteno da će Tramp biti testiran na Kovid 19 i da neće izlaziti u javnost ako se utvrdi da i dalje može širiti virus. Za sada nije poznato da li je test sproveden i kakvi su rezultati. 

Tramp, koji je odbio učešće u virtuelnoj debati sa protivkandidatom Džozefom Bajdenom, planiranoj za 15. oktobar, koja je u međuvremenu otkazana, najavio je svoje prisustvo na stranačkom skupu u ponedeljak u gradu Sanfordu u američkoj državi Florida.