Tramp pomilovao i Lil Vejna: Reperu pretilo deset godina zatvora zbog nelegalnog posedovanja oružja

0

Donald Tramp je među svojim poslednjim odlukama kao predsednika Sjedinjenih Američkih Država pomilovao repera Lil Vejna (38), čije je pravo ime Dvejn Majkl Karter, koji je prošlog meseca priznao krivicu za nelegalno posedovanje oružja u privatnom avionu i pretilo mu je deset godina zatvora.

Vejn je u oktobru na Tviteru objavio fotografiju na kojoj je uslikan zajedno sa Trampom.

“Sjajan sastanak sa predsednikom”, pisalo je u opisu fotografije.

Podsetimo, Tramp je pomilovao bivšeg višeg savetnika Stiva Benona, kao i brojne druge saradnike u poslednjim satima svog predsedničkog mandata, prenosi CNN.

“Predsednik Tramp je dao puno pomilovanje Stivenu Benonu. Tužioci su teretili Benona za optužbama za prevaru koja je proistekla iz njegovog učešća u političkom projektu. On je bio važan lider i poznat po svojoj političkoj oštroumnoti”, navedeno je u saopštenju sekretara za štampu Bele kuće.

Benon se suočio sa saveznom istragom koja je započela u avgustu kada su federalni tužioci Njujorka optužili njega i još tri osobe za prevaru donatora u iznosu većem od milion dolara u okviru kampanje za prikupljanje sredstava koja je navodno za cilj imala da podrži Trampovu inicijativu za izgradnju zida na američko-meksičkoj granici.

Optužen je da je na prevaru uzeo 25 miliona dolara prikupljenih da se podigne ovaj zid.

SPECIJALNA NOVOGODIŠNJA AKCIJA

104 NEDELJNIKA i 12 poklon knjiga po neverovatnoj ceni od samo 11.999 dinara!

52 NEDELJNIKA i poklon knjiga “ISTORIJA 21. VEKA” za samo 7.999 dinara!