Tramp optužio Njujork tajms za “virtuelni čin izdaje”

0
Foto Profimedia

Američki predsednik Donald Tramp optužio je Njujork tajms za “virtuelni čin izdaje” nakon što je list objavio da Sjedinjene Države povećavaju digitalne upade u rusku električnu mrežu, piše Gardian.

Sadašnji i bivši vladini zvaničnici povećava digitalne upade na električnu mrežu i druge mete u Rusiji, kako piše list, kako bi joj uputila upozorenje, pošto sumnja da to isto radi i Moskva. Navodno,Tramp nije bio obavešten o detaljima te operacije. Tramp je odmah tvitovao, rekavši da te optužbe nisu tačne, nazivajući medij “korumpiranim”, ponavljajući optužbe da su novinari “neprijatelji naroda”.

“Da li možete da verujete da je taj promašeni Njujork tajms upravo smislio priču da su Sjedinjene Države značajno povećale sajber napade na Rusiju. To je virtuelni čin izdaje od strane nekada velikog lista koji je toliko očajan za pričom, za bilo kojom pričom, čak i ako je loša po našu zemlju”, naveo je Tramp na Tviteru.

Ovo pisanje Njujork tajmsa dolazi posle izveštaja američkog specijalnog savetnika Roberta Milera o umešanosti ruske obaveštajne agencije u Trampovu izbornu kampanju.

Pentagon i obaveštajne službe su oklevale da obaveste Trampa u strahu od njegove reakcije i mogućnosti da to američki predsednik pomene nekim stranim zvaničnicima kao što je o jednoj osetljivoj operaciji u Siriji govorio pred nekim ruskim zvaničnicima, dodao je Njujork tajms.