Tramp odgovorio Bredu Pitu: “On je mali mudri dečko, mala mudrica”

1
Foto Profimedia

Predsedniku Sjedinjnih Američkih Država Donaldu Tramp je dodela ovogodišnjih Oskara očigledno mnogo zasmetala. Nakon prozivki upućenih na adresu “Parazita” koji je proglašen za najbolji film u izboru Akademije, “stradao” je i holivudski glumac Bred Pit. Tramp je izjavio kako nikada nije Pitov obožavatelj, a sve nakon što je glumac u govoru na dodeli Oskara, povodom nagrade za najbolju sporednu ulogu, zašao u polje politike i govorio o procesu impičmenta protiv Trampa koji na suđem u Senatu oslobođen optužbi.

“Nikada nisam bio njegov fan”, rekao je Tramp i otišao korak dalje sa kratkim komentaro o Pitovoj izjavi na dodeli Oskara.

“Ustao je i održao mudri govor. On je mali mudri dečko, mala mudrica”, dodao je Tramp o Pitu na skupu u Kolorado Springsu.

Podsetimo, Pit se na dodeli Oskara dotakao politike i rekao u šaljivom tonu prokementarisao činjenicu da Senat nije pozvao Trampovog bivšeg savetnika za nacionalnu bezbednost Džon Boltona da svedoči protiv Trampa u proces impičmenta. Bolton je prethodno rekao da neće svedočiti bez sudskog naloga, a na kraju do svedočenja nije ni došlo, jer Senat kao predsedavajući u suđenju američkom predsedniku, nije uputio poziv Boltonu.

“Rekli su mi da ovde imam samo 45 sekundi. To je 45 sekundi više nego što je Senat ove nedelje dao Džonu Boltonu”, rekao je Pit i dodao “Možda bi Kventin (Tarantino) mogao da napravi film o tome i da na kraju odrasli urade pravu stvar”.

Po svemu sudeći, Trampa je ovogodišnja raspoedela nagrada prilično iznervirala. Američki predsednik je na istom skupu u Koloradu prokomentarisao i 92. dodelu nagrada za najbolji film američke Akademije filmskih umetnosti i nauka negodujući zbog izbora najboljeg filma.

“Koliko su loše bile nagrade Akademije ove godine, jeste li videli? A pobednik je film iz Južne Koreje”, rekao je Tramp i nastavio “Šta se, dođavola, uopšte događa? Imamo dovoljno problema sa Južnom Korejom i trgovinsko razmenom, a onda im oni daju nagradu za najbolji film godine”, izjavio je Tramp i zapitao se da li se “ikada dogodilo da strani film bude proglašen za najbolji film Akademije uopšte”.

“Mislio sam da je u pitanju nbajbolji strani film”, rekao je Tramp, a odogovor je brzo stigao od američkih distributera južnokorejskog filma.

“Razumljivo je. On, ipak, ne zna da čita”, prenosi CNN.

1 KOMENTAR

Comments are closed.