Tramp nije pisao samo Vučiću: Predsednik SAD se zahvalio Hotiju na poseti u Vašingtonu

0
Foto Profimedia

Američki predsednik Donald Tramp uputio je pismo kosovskom premijeru Avdulahu Hotiju, zahvaljujući mu se na poseti Beloj kući, gde je potpisan sporazum o ekonomskoj normalizaciji sa Beogradom od 4. septembra.

Donald Tramp je zahvalio Hotiju na knjizi koju mu je poklonio i što mu se prošlog meseca pridružio u Beloj kući, prenosi RTS.

“Cenim vašu nepokolebljivu posvećenost osiguranju mira i stabilnosti na Balkanu i u svetu. Radujem se nastavku jačanja partnerstva između naših nacija i upućujem svoje najbolje želje vama i narodu Kosova”, napisao je američki predsednik.

Podsetimo, nedavno otkriveno, da je slično pismo od Trampa dobio i predsednik Srbije Aleksanar Vučić i pohvalio njegovu hrabrost da započne normalizaciju ekonomskih odnosa sa Prištinom.

“Poštovani gospodine predsedniče, hvala Vam za zlatnik i što ste mi se pridružili u Beloj kući da radimo na trajnom miru i prosperitetu na Balkanu. Raduje me Vaša izuzetna hrabrost da započnete normalizaciju ekonomskih odnosa sa Kosovom”, naveo je Tramp.

U pismu poslatom 22. septembra, Tramp je dodao da se “raduje nastavku stvaranja bezbednijeg, snažnijeg i prosperitetnijeg regiona” i poželeo sve najbolje Vučiću i “velikom narodu Srbije”, prenose beogradski mediji.

Vučić i premijer privremenih institucija u Prištini Avdulah Hoti obavezali su se 4. septembra u Beloj kući na normalizaciju ekonomskih odnosa. Oni su tada u Trampovom prisustvu potpisali svako svoj primerak dokumenta “Ekonomska normalizacija” koji se razlikuju u poslednjoj od 16 tačaka.