Tramp ne priznaje ankete koje daju prednost Bajdenu: “Hajde da radimo test inteligencije”

1
Beta (AP Photo/Patrick Semansky)

Američki predsednik Donald Tramp (74) odbacio je danas rezultate najnovije ankete prema kojoj u javnom mnjenju raste prednost njegovom demokratskom protivniku Džozefu Bajdenu.

“Najpre i pre svega, ja ne gubim jer su to ankete bez ikakve veze”, rekao je Tramp u intervjuu koji je danas emitovala američka televizija Foks njuz (Fox News).

Prema poslednjoj anketi, za Bajdena bi glasalo 49 odsto građana, a za Trampa 41 odsto.
“Bajden je nesposoban da izgovori dve rečenice u nizu”, odgovorio je Tramp na pitanje da li smatra da je Bajden “senilan”.

“Neću da kažem da nije sposoban da bude predsednik. Međutim, predsednik mora da bude visprenog duha, da bude čvrst i još mnogo toga. On (Bajden) uopšte ne izlazi iz svojih podzemnih odaja”, rekao je Tramp.

Bajden (77) najveći deo vremena provodi u svojoj rezidenciji u američkoj saveznoj državi Delaver odakle ulaže napore u medijsku kampanju pred predsedničke izbore zakazane u novembru u SAD.

Tramp je takođe odbio da prizna rezultate ankete Foks njuza prema kojem ga ispitanici smatraju manje kompetentnim od Bajdena. Predložio je da obojica polažu test inteligencije kako bi se utvrdila njihova kompetentnost.

“Hajde da uradimo test i to odmah”, rekao je Tramp koji će na izborima 3. novembra za protivnika imati nekadašnjeg potpredsednika SAD za vreme demokrate Baraka Obame.

Istraživanja javnog mnjenja u SAD pokazuju da je Tramp sve manje popularan zbog kritika na račun njegovog rukovođenja krizom korona virusa. Oko 57 odsto ispitanih gradjana ne odobrava njegovu opštu politiku.

(Beta-AFP)

1 KOMENTAR

Comments are closed.