Tramp napao FBI jer istražuje napad “patriota” (njegovih fanova) na Bajdenov autobus, a njima poručio: “Volim vas, volim Teksas”

0
Foto: Profimedia

(Beta-AP) – Predsednik SAD Donald Tramp kritikovao je  Federalni istražni biro (FBI) navodeći da bi trebalo da prestane sa istraživanjem incidenta u kome su njegove pristalice viđene kako su opkolile autobus njegovog izbornog rivala Džoa Bajdena u Teksasu, zbog čega su demokrate otkazale predizborni skup u tom mestu.

Trampova Tviter poruka objavljena kasno sinoć došla je nekoliko sati pošto je FBI potvrdio da su čuli za incident i da ga istražuju.

Sinoć je Tramp retvitovao snimak FBI saopštenja dodajući: “po mom mišljenju te patriote nisu ništa loše učinile. Umesto toga FBI i ministarstvo pravde treba da istražuju teroriste, anarhiste i agitatore ANTIFA, koji trče okolo i pale naše gradove gde su na vlasti demokrate i povređuju naš narod”.

Portparol FBI je rekao da biro nema komentar na predsednikovu Tviter poruku. 

Trampova Tviter poruka objavljena je u vreme visokih tenzija između njega i direktora FBI Kristofera Reja i kada je Tramp vršio pritisak na Ministarstvo pravde i FBI da deluju protiv njegovih rivala, uključujući i samog demokratskog predsedničkog kandidata Džoa Bajdena.

U video snimicima objavljenim na Tviteru grupa vozila i kamioneta, mnogi okićeni velikim Trampovim zastavama, mogu da se vide kako se voze uz autobus kampanje demokratskog kandidata Bajdena dok je putovao od San Antonija do Ostina u američkoj državi Teksas. U jednom trenutku jedno od vozila se sudarilo sa terencem koji je vozio iza izbornog autobusa demokrata.

Ni Bajden ni njegova kandidatkinja za potpredsednicu Kamala Haris nisu bili u tom autobusu u vreme incidenta. Demokratski izborni štab je otkazao događaj kasnije tog dana.

U subotu je Tramp objavio video svojih pristalica kako prate Bajdenov izborni autobus i napisao: “Volim Teksas”.

Predsednik Demokratske stranke u Teksasu nije se direktno oglasio oko tog incidenta ali je napisao da ljudi treba da “ignorišu buku i idu da glasaju”.